Perseo mecanism Lorsa 238 GA

CEAS BARBATESC PERSEO Inscris de Ceasornicar
227 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas precis, produs special pentru ceferiștii italieni, este echipat cu un mecanism Lorsa 238 GA cu 17 rubine, secundar periferic și calendar. Ceasul are dimensiunile de 38,5x39 mm și distanța între anse de 18 mm, iar diametrul mecanismului este de 25,6 mm. Balansierul lis efectuează 18.000 de bătăi oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de putere de 34 de ore. Capacul spate din inox este filetat și are marcate inițialele FS („Ferovie dello Stato”) și seria 2027. Originile numelui Perseo vin din mitologia greacă: Perseus este eroul argian, fiul lui Zeus și al lui Danae, care o învinge pe gorgona Medusa.

Perseo (CORTÉBERT Watch Co., JUILLARD & Co., Cortébert) își are rădăcinile înainte de 1800, mai precis în anul 1790, cînd „Maison Perseo” a fost înființată de ceasornicari destoinici, care au conferit mărcii o remarcabilă dezvoltare și prestigiu. Dar celebritatea Perseo s-a consolidat odată cu prima livrare, în 1927, a unor ceasuri de buzunar pentru Căile Ferate Italiene (Ferrovie dello Stato). De atunci, Perseo a rămas pînă astăzi partenerul și furnizorul neîntrerupt al Ferrovie dello Stato. Alegerea Perseo ca furnizor oficial al Ferrovie dello Stato se datorează unui mic amănunt naționalist: în perioada guvernului fascist al lui Mussolini cuvintele străine erau cu greu tolerate, unele dintre ele fiind șterse definitiv din vocabular și dicționare. Iată de ce proprietarul de atunci al mărcii Perseo, Alfredo degli Esposti (care primise din partea guvernului fascist titlul de Commendatore), a avut șansa de a deveni furnizorul exclusiv de ceasuri pentru Căile Ferate Italiene. Multe alte mărci de prestigiu, ca Zenith sau Patek Philippe, care au concurat și ele pentru a deveni furnizorii Ferrovie dello Stato, au fost dezavantajate de numele străine purtate. Cu succesul asigurat de numele cu rezonanțe italiene, în timp Perseo a devenit o garanție a calității în universul orologeriei. Pentru că devenise faimos prin precizia sa, în 1960 brandul Perseo a fost cumpărat de prestigioasa casă orologeră elvețiană Cortébert, iar distribuția ceasurilor a fost încredințată familiei Fernus, care este și astăzi retailerul oficial al Perseo.
De la începuturi pînă în prezent, Perseo a folosit numai mecanisme elvețiene de cea mai bună calitate. Perseo este și furnizorul oficial de ceasuri al Federației Italiene de Fotbal (FIGC), precum și al mai multor companii de transport public din Italia și din afara acesteia.

Ceasul provine din colecția personală și arată foarte bine. Funcționează perfect ! A fost verificat și reglat recent, dar recomandăm totuși o revizie completă. Piesa se vinde impreuna cu o superba curea dedicata, noua, din piele neagra cu cusaturi albe, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului.

Data anunt: 14 mai 2013 Actualizat: 02 ianuarie 2024 Vizualizari: 2197
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
koha
650 lei
Slava
438 lei
lucerne
300 lei
ANKRA
380 lei
VENUS
400 lei