Raketa NOS, impecabil, mecanism 2609.HA

CEAS BARBATESC RAKETA Inscris de Ceasornicar
0119
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas, în stare NOS, impecabil, ca scos din cutie, este echipat cu un mecanism 2609.HA, cu 17 rubine și secundar central, considerat „calul de povară” al orologeriei sovietice, datorită ................ ............ ............ ........... amortizoare antishok .......... balansier ............ roata ancorei ! ......... ............ ............ ............. ........ O piesă greu de găsit astăzi în această stare perfectă.

Ceasurile Raketa ........ ............. ........... Fabrica de Ceasuri Petrodvorets din Sankt Petersburg (fost Leningrad), .............. ........... ......... Yuri Gagarin ...... ............. .......... .......... .......... ........ țarul Petru cel Mare al Rusiei, ......... ......... ............ ............ razboiului al doilea mondial, ........ ........... ......... .......... .

Ceasul este NOS, impecabil păstrat, fără nici o urmă de purtare și funcționează excelent. Provine din colecția personală și se vinde împreună cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 03 iulie 2013 Actualizat: 12 ianuarie 2014 Vizualizari: 1773

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Comentarii:

Eu - 05 octombrie 2013
Raporteaza Cu placere. Informatia provine de la unul din cei mai mari colectionari de ceasuri Raketa si el cunoscand-o de la un mai vechi colectionar.


Adauga comentariul tau:






Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Ruhla
500 lei
Lanco
570 lei
Darwil
760 lei
Mondia
680 lei
Lip
820 lei