Raketa stare foarte bună, mecanism 2609.HA

CEAS BARBATESC RAKETA Inscris de Ceasornicar
300 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas este echipat cu un mecanism 2609.HA, cu 17 rubine și secundar central, considerat „calul de povară” al orologeriei sovietice, datorită robusteței sale. Ceasul are dimensiunile de 38x42 mm și distanța dintre anse de 18 mm. Mecanismul are 26,0 mm diametru și 4,0 grosime. Ca o particularitate, acest mecanism foarte robust are amortizoare antishok atît la balansier cît și la roata ancorei !! Balansierul lis din Glucydur, cu spirală plană din elinvar, bate cu o frecvență de 18.000 de alternanțe pe oră. Arcul în dublă spirală Cornu asigură o rezervă de mers de 46 de ore ! Toate aceste caracteristici îl recomandă ca un ceas sovietic de calitate. Toate piesele sînt cele originale, inclusiv cadranul, geamul și remontoarul. Cadranul cu cifre arabe mari, este foarte lizibil în orice condiții.

Ceasurile Raketa sînt o adevărată legendă, împletită cu istoria zbuciumată de 300 de ani a fabricii. Brandul a fost lansat în 1962, de Fabrica de Ceasuri Petrodvorets din Sankt Petersburg (fost Leningrad), în cinstea primului zbor uman în spațiul cosmic efectuat de Yuri Gagarin în 1961. Fabrica a fost înființată însă în 21 octombrie 1721 de țarul Petru cel Mare al Rusiei, ca manufactură de tăiat și șlefuit pietre prețioase pentru necesitățile coroanei. Două sute de ani mai tîrziu, guvernul sovietic a decis înființarea industriei de ceasuri și una din direcții a fost colaborarea cu firma franceza LIP, care a cedat licența a două mecanisme (R36 și T18) și a ajutat la implementarea producției. Fabrica din Sankt Petersburg a fost una dintre cele mai potrivite pentru reconversia la noua industrie. De observat că această fabrică a supraviețuit invaziei lui Napoleon, revoluției bolșevice, razboiului al doilea mondial, dar și haosului economic apărut după căderea comunismului. Este una dintre puținele fabrici de ceasuri care produc „all in house”, adică toate componentele sînt realizate în propriile capacități de producție !

Ceasul arată foarte bine și funcționează la fel de bine. Provine din colecția personală și se vinde impreuna cu o superba curea dedicata, noua, din piele neagra cu cusaturi albe. Transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteți alege o frumoasă curea din piele autentică de struț, șarpe, capră sau vițel (găsiți curele pentru ceas la secțiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiți la secțiunile „pernițe” și „cutii ceasuri”.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 25 noiembrie 2013 Actualizat: 06 ianuarie 2024 Vizualizari: 1877
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Mir
270 lei
Almaz
680 lei
Sekonda
575 lei
Yema
450 lei
fero
410 lei