Slava dedicat Olimpiadei de la Moscova din 1980, mecanism 1601

CEAS DAMA SLAVA Inscris de Ceasornicar
400 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas de damă, de forma unui stadion, fabricat special cu ocazia Jocurilor Olimpice din 1980 de la Moscova, este echipat cu un mecanism „Slava 1601” cu 17 rubine, unul din cele mai reușite la acestă categorie. Ceasul are dimensiunile de 34x30 mm și distanța între anse de 16 mm, iar mecanismul tip tonneau are dimensiunile 12,41x16,92 mm și grosimea de 3,5 mm. Balansierul lis din glucydur cu amortizoare antișoc bate cu 21.600 de alternanțe pe oră (ceea ce îl situează în categoria ceasurilor de precizie). Arcul motor din elinvar asigură, complet armat, o rezervă de mers de 36 de ore. Capacul spate, din inox, este pe filet. Indecșii orari sînt solizi, în relief, aplicați pe cadranul în forma unui stadion. Tot pe cadran, într-un cerc la ora 12, se află simbolul Jocurilor Olimpice din 1980 de la Moscova.

Slava („glorie” în limba rusă) este unul din brandurile binecunoscute în paleta ceasurilor sovietice și rusești produse la a doua fabrică de ceasuri din Moscova (2 Moskovskaia Ciasovai Zavod). Aceasta a fost înființată în 1924 prin fuziunea cîtorva ateliere de radiotelegrafie, electromecanice și ceasornicari din Moscova. Prin 1930 era deja organizată o producție de serie cu ceasuri deșteptătoare și stradale electrice. În octombrie 1941 fabrica a fost evacuată la Cistopol și productia orientată pentru nevoile de război. După victorie, fabrica a revenit la Moscova și a fost produs exclusiv ceasuri civile. În 1958 se stabilește numele brandului “Slava”. Fabrica a produs și ceasuri cu sonerie mici, electro-mecanice și ceasuri cu diapazon. Prin anii ’60 a fost pus la punct modelul de ceas de mînă pentru bărbați cu două arcuri și calendar, iar prin anii ’70 aici s-a creat și primul ceas cu quartz sovietic. De notat că și ceasurile românești Orex au folosit pentru scurtă perioadă (’90–’92) mecanisme de Slava. Firma originală Slava a fost relansată în 2006 după preluarea sa de un particular și produce ceasuri de înalt nivel calitativ.

Ceasul arată bine și funcționează bine. Provine din colecția personală, iar revizia a fost recent făcură la Adrian Sîrbu. Ceasul se vinde cu tot cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteți alege o frumoasă curea din piele autentică de struț, șarpe sau vițel (găsiți curele pentru ceas la secțiunea „curele piele”). Alte accesorii pentru ceasuri găsiți la secțiunile „pernițe” și „cutii”.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 20 august 2013 Actualizat: 24 decembrie 2023 Vizualizari: 3114
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Pratina
320 lei
Zaria
395 lei
Sekonda
370 lei
Omega
1.120 lei