Ural cal.ЧК-6 fabr. in 1950 foarte rar !

CEAS BARBATESC URAL Inscris de Schmitz (Oradea)
v1ndut
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Ural cal.ЧК-6 fabr. in 1950, 15j, 18 000 alternante/ora, unul dintre primele ceasuri fabricate in fosta uniune sovietica, a doua fabrică de ceasuri din Moscova (2 Moskovskaia Ciasovai Zavod) - fabricatia acestor ceasuri a fost mutata la Chelyabinsk abia in anul urmator. Mecanismul functioneaza bine, cu o precizie adecvata. Cadranul negru se afla in stare buna, indicatoarele sunt cele originale. Carcasa din alama de tip "fancy lugs" este imensa - 40mm fara coronita (totusi trebuie sa acomodeze in mecanism cu diametrul de 36mm) se afla in stare foarte buna, fiind reconditionata. Coronita este originala, dar din pacate argintie. La cerere se poate schimba cu una aurie, neoriginala. Cureaua din piele ecologica de tip military este noua.


Atasate anuntului se afla poze clare, de inalta rezolutie. Va rog sa le analizati cu atentie, deoarece fac parte din descriere. Pentru orice detalii suplimentare sunt disponibil la datele de contact de mai jos.
Costurile de expediere vor fi suportate de cumparator.

Data anunt: 17 februarie 2015 Actualizat: 24 martie 2015 Vizualizari: 803

Schmitz

Anunturi: 21
Anunturi marcate ca vandute: 18
Membru din: 02-2014
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Comentarii:

Nume - 18 februarie 2015
Raporteaza Mecanism frumos. Din pacate, ceasul este un franken: mecanismul provine de la un Molnija. E adevarat ca mecanismele ceasurilor Ural erau inspirate din cele de Molnija. Dar niciodata nu a scris "Molnia" pe ele. Faptul ca mecanismul provine de la alt ceas se vede si din faptul ca ambele suruburi de fixare lipsesc.
Nume - 18 februarie 2015
Raporteaza De altfel, in 1950 - acesta este anul gravat pe mecanism -, nici nu se fabricau inca ceasuri Ural.
Nume - 19 februarie 2015
Raporteaza Si cadranul provine, probabil, de la un alt ceas, dat fiind ca limbile au foita odinioara fosforescenta, dar cadranul nu are puncte fosforescente sub fiecare cifra. Toate acestea duc valoarea reala a ceasului undeva pe la 50 de lei. Cu taxele postale incluse.
Schmitz - 20 februarie 2015
Raporteaza Va multumesc pentru aprecieri, expertiza, si nu in ultimul rand evaluare. Este foarte posibil ca acest ceas sa fie un mariaj, asa cum spuneti. La fel cum este foarte probabil ca in lunga sa viata (totusi este un ceas de 65 de ani) sa fi suferit anumite interventii la ceasornicar. Nu pretind sa-i cunosc istoricul, insa totul este autentic - calibrul "molnija" (caci calibrul insusi se numeste asa, denumirile numerice au fost introduse ceva mai tarziu) in varianta de grosime de 3,5mm (cea de 4,65mm nici nu cred ca incape in carcasa); iar cadranul este marcat Ural, nu cred ca poate fi de la alt ceas.
Nume - 20 februarie 2015
Raporteaza Aveti dreptate, cadranul este de Ural. Am vrut doar sa spun ca este de la un Ural ceva mai vechi, din epoca in care inca nu aparusera indecsii reflectorizanti, fiindca nu are acele puncte fosforescente sub fiecare cifra, asa cum ar fi normal, tinand cont de faptul ca limbile au fost odata fosforescente (au acea foita pe mijloc). Or, la ce folosesc niste limbi fosforescente, fara indecsi fosforescenti? Cu stima.


Adauga comentariul tau:






Recomandari
Alte ceasuri de la Schmitz
Zenith
110lei
Marvin
90lei