Zaria mecanism Z 2009 B cu 21 rubine și secundar central

CEAS DAMA ZARIA Inscris de Ceasornicar
160 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas de damă este echipat cu un mecanism Z 2009 B cu 21 rubine și secundar central, o versiune modificată și mult îmbunătățită a mecanismului de bază 2009. Față de versiunea de bază, Z 2009 B are 21 de rubine, iar roata centrală și cea secundară au fost introduse sub un pod. Piesa din imagini a fost produsă aproximativ între anii ’70 și ’80 (sursa: ussrtime.com). Ceasul are diametrul de 26 mm și distanța între anse de 12 mm, iar mecanismul are 20 mm diametru și 4,75 mm înălțime. Balansierul din Glucydur cu amortizoare antișoc rusești (cu trei brațe) efectuează 18.000 de alternanțe pe oră. Arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de aproximativ 40 de ore. Capacul spate este din inox și are ștampată seria 5182800. Cadranul texturat este în stare perfectă, iar remontoarul este cel original și este în stare perfectă de asemenea. Carcasa este placată cu aur. Numele de „Zaria” a fost stabilit în 1963, în limba rusă înseamnînd „zori de zi”. În mitologia slavonă veche, Zaria era o zeiță a frumuseții, asociată cu răsăritul, sau dimineața.

Cîndva un simbol al eleganței și a înaltei clase politice a tovarășelor din elita comunistă, ceasurile Zaria au ajuns astăzi subiect de istorie. Zaria a fost fabricat în Uniunea Sovietică, un produs al celei de-a Treia fabrici de ceasuri. În 1935, guvernul sovietic planifică producția Celei de-a treia fabrici de ceasuri în orășelul Penza-Oblast, situat la 625 km de Moscova, pe rîul Sura, cu scule aduse de la fabrica LIP din Franța. Fabrica s-a numit la început „Frunze” și a fost construită în locul fabricii de biciclete ZIF. Primele ceasuri produse aici, numite Zvezda, derivau din calibrul T18 pe care firma LIP l-a cedat către URSS, la fel ca și calibrul K26 din care s-a dezvoltat brandul Pobeda. Din 1949 producția a fost orientată exclusiv pe ceasuri de damă. Brandul deține și un inedit record mondial: în 1962 Zaria produce cel mai mic ceas cu secundar din lume !

Ceasul provine din colecția personală și este într-o condiție tehnică și estetică bună. Funcționează foarte bine. Revizia a fost făcută recent la Atelierul de Ceasornicărie Adrian Sîrbu. Piesa se vinde fără brățara de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteți alege o frumoasă curea din piele autentică de struț, șarpe, capră sau vițel (găsiți curele pentru ceas la secțiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiți la secțiunile „pernițe” și „cutii ceasuri”.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 27 octombrie 2013 Actualizat: 02 iunie 2020 Vizualizari: 2133
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1051
Anunturi marcate ca vandute: 677
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Sekonda
260 lei
Dugena
650 lei
Le Phare
550 lei
Start
220 lei