ceas Avystyle, geam cristal, mecanism FHF 69N, fabricaţie anii '70 - '80

CEAS DAMA AVYSTYLE Inscris de Ceasornicar
250 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Avystyle, de damă, dispune de un mecanism FHF 69N (“Fabrique d’Horlogerie de Fontainemelon SA”) cu 17 rubine, fabricat aproximativ între 1975 şi 1983. Acest mecanism era atît de bine realizat încît pe baza lui s-au dezvoltat ulterior mecanisme mult mai celebre ca Durowe 69 şi 69-21 sau Tissot 2137 şi 2138 ! Ceasul are dimensiunile de 24x36 mm şi distanţa între anse de 16 mm, iar mecanismul are dimensiunile de 15,3x17,8 mm şi o înălţime de numai 3,6 mm. Balansierul lis prevăzut cu amortizoare Satellor execută 21.600 de alternanţe pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o excelentă rezervă de putere de 48 de ore. Capacul spate, din oţel, este în stare foarte bună. Frumuseţea cadranului, în tonuri de "ochi de tigru", este evidenţiată şi de indecşii orari stilizaţi. Întregul ansamblu este introdus într-o elegantă carcasă suflată cu aur. Geamul este din cristal mineral. Grosimea totală a ceasului, cu tot cu geam, este de numai 7 milimetri !!

Brand franţuzesc apărut în peisajul orologer la sfîrşitul anilor '60, Avystyle a murit aproape înainte de a se naşte. Creată la iniţiativa lui Pierre Monneret (împreună cu alte branduri care semănau teribil cu ceasurile Mortima), marca Avystyle a cunoscut un efemer succes prin ceasurile bărbăteşti masive, care semănau cu nişte divere, cu bezeluri sofisticate şi colorate. Practic, aspectul era cel care vindea aceste ceasuri. Pentru că în Franţa acelor ani apăruse o pleiadă de mărci ale căror ceasuri semănau aproape pînă la identitate (Aurore, Difor, Grand Prix, Jopel, JYB, Lancia, Le Royal, Lincoln, Mortima, Moto, Orgadis, Pirofa, Sihem, Splendy, System, Taunus, Veda etc.), o teorie rezonabilă emisă de experţii în orologerie susţine că majoritatea lor erau lansate de acelaşi producător. Potrivit aceleiaşi surse, acest producător era Mortima, care fie fabrica complet aceste ceasuri dar white label (firma care le comandase îşi trecea ulterior marca pe cadran), fie vindea separat carcasele, mecanismele, cadranul şi indicatoarele, care erau apoi ansamblate la nivel local. Tag Heuer Camaro, lansat în 1968, este modelul care pare să fi inspirat aceste ceasuri stil compresor, cu anse ascunse şi carcasă cushion. Înainte ca acest brand curajos să cadă definitiv în uitare, ceasurile care (încă) se mai găsesc reuşesc, prin prezenţa lor inedită, să ridice un mausoleu virtual al memoriei Avystyle.

Ceasul provine din colecţia personală, arată şi funcţionează bine. Se livrează împreună cu cureaua de prezentare, din piele verde, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 25 martie 2019 Actualizat: 26 ianuarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Bifora
880 lei
Alessi
150 lei
Zaria
215 lei
Fossil
50 lei
Roxy
710 lei