ceas Candino automatic, mecanism ETA 2671 cu 21 de rubine şi ajustament în 6 poziţii, geam cristal

CEAS DAMA CANDINO Inscris de Ceasornicar
315 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Candino, de damă, în stare perfectă, este echipat cu un mecanism ETA 2671 în varianta cu 21 de rubine (a fost fabricat şi în variante cu 17 sau 25 de rubine), secundar central şi calendar periferic la ora 3. Data este cu setare rapidă din poziţia întîi a remontoarului. Din acest mecanism, modificat, au fost dezvoltate şi alte mecanisme ale unor companii celebre: Dugena 3348, Eterna 12671, MST 485, Mido 757C, Movado 485 sau chiar Tissot 2321 şi 3112, Longines 561.1 şi Zenith 48.5AF ! Ceasul are dimensiunile de 31x34 mm şi distanţa între anse de 12 mm, iar mecanismul are 17,2 mm diametru şi o grosime de 4,8 mm. Balansierul lis, prevăzut cu amortizoare Incabloc, are o frecvenţă de 28.800 bph (ceea ce situează mecanismul în categoria celor de înaltă precizie), iar arcul motor asigură o funcţionare de 39 de ore. Rotorul automatului este pe rulmenţi. Mecanismul este prevăzut cu ajustament în 6 poziţii, fapt care îl face foarte interesant, deoarece la acea vreme nici măcar Omega nu scotea calibre cu ajustament în şase poziţii ! Carcasa din oţel este foarte bine păstrată. Capacul spate din inox, în stare foarte bună, este pe filet şi este gravat cu seria 6259. Cadranul este marcat T Swiss Made T. Geamul este din cristal gros, în stare foarte bună.

În 1947, Adolf Flury Hug înfiinţează compania Candino în orăşelul elveţian Herbetswil. Pînă la producerea primului său ceas, în 1956, vor mai trece nouă ani dedicaţi cercetărilor şi brevetării de patente. Prima reprezentanţă de vînzări dedicată brandului Candino a fost deschisă încă din 1954 La Bien-Bienne de către fiul fondatorului, Armin Flury, cel care mai tîrziu avea să devină co-proprietar al fabricii Candino. Încă de mic, Armin Flury a fost învăţat să fie răzbătător. La 21 de ani era deja contabilul unei fabrici de băuturi spirtoase, apoi un excelent agent comercial al aceleiaşi fabrici. Între timp, tatăl lui deschisese deja un atelier de ceasornicărie. Cu abilităţile sale de comerciant, Armin Flury a preluat în 1954 managementul companiei, alături de fratele său Kurt. Prima denumire a ceasurilor proprii a fost „Candido” (din latinescul „candida”, care însemna pur, onorabil), însă cînd un client umblat prin lume le-a atras atenţia că în America de Sud denumirea se traducea printr-un cuvînt de jargon care desemna cea mai veche meserie din lume, fraţii Flury au schimbat imediat numele brandului, care de atunci se numeşte Candino. În 1987 Wall Street Journal titra pe prima pagină despre îndrăzneala unei firme elveţiene de ceasuri, care îşi permisese să ridice în Mecca, oraşul sfînt al musulmanilor, un ceas înalt de şapte metri avînd la bază un portret al regelui Fahd al Arabiei Saudite. Ceasul respectiv era produs de Candino ! Compania a fost achiziţionată în 2001 de către Miguel Rodriguez, proprietarul grupului Festina Lotus.

Ceasul provine din colecţia personală, arată excelent şi funcţionează foarte bine. Se livrează împreună cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 01 mai 2019 Actualizat: 17 aprilie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Accesorii
250 lei buc.
Citizen
150 lei
Le Phare
550 lei
Mortima
605 lei
Ural
500 lei