ceas Citizen, mecanism 0153 cu 21 de rubine, geam faţetat

CEAS UNISEX CITIZEN Inscris de Ceasornicar
310 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Citizen, unisex, dispune de un calibru mecanic in house Citizen 0153 cu 21 de rubine. Ceasul are dimensiunile de 32x30 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are dimensiunile de 15,3x17,85 mm şi înălţimea de 3,5 mm. Balansierul lis, din glucydur, prevăzut cu amortizoare Parashock-3, bate cu o viteză de 18.000 de alternanţe pe oră. Arcul motor asigură, complet armat, o autonomie de aproximativ 39 de ore. Cadranul cu unde albastre este periat, iar geamul este faţetat, astfel că se crează un frumos joc de ape. Capacul spate încă mai are folia originală de protecţie şi este marcat Citizen 0100, 4-012739 S, 4092494 şi 66-1473.

Binecunoscuta Citizen (シチズンホールディングス株式会社 Shichizun Hōrudingusu Kabushiki-gaisha) este una dintre cele mai celebre companii de ceasornice japoneze, care concurează cu succes mărcile elveţiene de tradiţie. Timp de nouă decenii, Citizen a fost înaintea timpului său. Fondată iniţial ca Shokosha Watch Research Institute în 1918, a evoluat rapid, şi, după al doilea război mondial, a investit masiv în dezvoltare şi cercetare tehnologică, realizînd propriile calibre “in house” şi un model specific de mecanism cu armare automată. În 1924, cînd Shokosha Watch Research Institute producea primul primul său ceas de buzunar, primarul capitalei Tokyo, Shimpei Goto, a numit ceasul CITIZEN, cu speranţa că ceasul, un accesoriu de lux în acele vremuri, va deveni curînd accesibil şi cetăţenilor obişnuiţi. Motto-ul companiei a devenit astfel “Aproape de inimile oamenilor, pretutindeni”. Introdus în 1956, Parashock a fost primul ceas rezistent la şocuri produs de o manufactură japoneză. Trei ani mai tîrziu, Parawater devenea primul ceas japonez rezistent la apă. Citizen s-a repliat rapid în perioada anilor ’70 către ceasurile cu quartz, care au produs în epocă o criză a orologeriei clasice. În prezent modelele sale de top sînt de tip “eco-drive”, cu alimentare solară, şi cele atomice, radio-controlate. Combinaţia de lux şi accesibilitate a ceasurilor Citizen este cheia succesului acestei mărci. Ceasurile Citizen sînt în egală măsură potrivite unui om de afaceri de succes ca şi unui angajat obişnuit.

Ceasul arată excelent şi funcţionează perfect ! Revizia generală a fost recent efectuată. Face parte din colecţia personală şi se livrează împreună cu cureaua de prezentare, nouă, dedicată, din piele neagră cu cusături albastre. Transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 02 martie 2021 Actualizat: 08 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Teckel
440 lei
Zentra
570 lei
Ruhla
450 lei
Marvin
750 lei
Certina
1.650 lei