ceas Cornavin Genéve, mecanism Arogno 151, fabricaţie anii '40 - ’50

CEAS BARBATESC CORNAVIN Inscris de Ceasornicar
750 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Cornavin Genéve, elveţian, este echipat cu un mecanism Arogno 151 în varianta de top cu 17 rubine (a fost produs şi în varianta cu 15 rubine) şi secundar periferic, fabricat în anii '40 - ’50. Ceasul are diametrul de 36 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are diametrul de 23,3 mm şi o înălţime de numai 3,8 mm ! Acest lucru îl încadrează în categoria maşinăriilor plate. Balansierul din Glucydur, prevăzut cu şuruburi de compensare, execută 18.000 de alternanţe pe oră. Arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 44 de ore. Capacul spate este din oţel inoxidabil şi are gravată emblema Cornavin, o complicată heraldică printre ale cărei elemente luxuriante distingem un scut cu munţi şi stele, străjuit de o platoşă cu coif şi panaş bogat, totul drapat cu frunze. Carcasa este placată cu 10 μ de aur (marcaj între anse, la ora 6), cu remontoarul original. Cadranul este NOS, fără cusur. Un ceas subţire, elegant, în stare foarte bună.

Tradiţionalista marcă de ceasuri Cornavin a fost înfiinţată în 1920 la Geneva, de către Adolf Muller. Numele brandului a fost stabilit după numele suburbiei genoveze unde manufactura îşi avea head quarter-ul. A devenit foarte populară în anii ’50 – ’60, prin dezvoltarea de ceasuri mecanice fine şi rafinate. După 1970 însă, firma apelează puternic la outsourcing: cadranele se fabrică în Taiwan, ansamblarea se face în Hong Kong etc. Acest lucru a şi condus, dealtfel, la decăderea mărcii. Tot în acea perioadă, sovieticii preiau o licenţă pentru marcă şi încep să fabrice ceasuri Cornavin destinate exportului. Acestea se deosebeau de ceasurile Cornavin elveţiene prin narvalul desenat pe cadran. Cornavin a rămas în istorie ca primul brand de ceasuri elveţiene care a instaurat complicaţia la grande date (dată mare), în două aperturi separate (sursa: Kahlert, Mühe & Brunner). Bogate în inovaţii tehnice şi mustind de individualism, ceasurile Cornavin imitau, în acele vremuri, perfecţiunea.

Ceasul este într-o condiţie estetică perfectă şi funcţionează foarte bine. Se vinde numai împreună cu modelul de damă, identic, listat alături. Face parte din colecţia personală şi se livrează împreună cu cureaua de prezentare, nouă, din piele. Transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi comanda o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”). Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 06 mai 2019 Actualizat: 16 aprilie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Pobeda
350 lei (rezervat dl. B.P. !)
Pobeda
1.585 lei
Veryad
250 lei
RAMONA
1.060 lei