Ceas de buzunar Verge Fusee Pair Cased, anul 1820, argint 925

CEAS BARBATESC CEAS DE BUZUNAR Inscris de andreylungu (Bucuresti)
350 EURO FIX
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Carcase pereche: diametru exterior 55mm, marcate cu simbolul argintului englezesc de 925, Birmingham, anul 1820 :shock: . Carcasa exterioara prezinta semne de purtare si de reparatie pe partea din spate. Se inchide bine, butonul de deschidere functioneaza foarte bine, balamaua este in stare buna. Carcasa interioara este in stare foarte buna, fara niciun defect. Hartiuta din interior nu apartine acestui ceas, este prezenta pentru a nu sta carcasele lipite direct una de cealalta.

Cadranul: este in stare foarte buna, cu un singur semn in dreptul 2 si cateva puncte negre care se pot curata.

Mecanismul: este de tip Verge Fusee, marcat J. HARDING, LONDON si are numarul 8029. Functioneaza foarte bine, se intoarce pana la capatul lantului si este cel original ! John Harding a produs si a vandut ceasuri in Londra in perioada 1817-1824. Carcasele sunt marcate cu simbolul orasului Birmingham (si litera corespunzatoare anului 1820) pentru ca era mai ieftin sa le cumpere de acolo decat sa le produca in Londra ! Nu cunosc istoricul reviziilor, ceasul provine de un colectionar englez decedat care si-a tinut colectia in ultima perioada a vietii sale intr-un fiset bancar.

Geamul: Bullseye, original, in stare foarte buna !

Ceasul vine insotit de o cheita antica multifunctionala (cea originala s-a pierdut, din pacate). De asemenea vine intr-o cutie de prezentare de calitate, de culoare gri.

IMPORTANT: acest ceas este destinat colectionarilor sau persoanelor care stiu cum sa il foloseasca ! Are 192 ani vechime si trebuie utilizat cu atentie. Se intoarce doar in sens invers al acelor de ceas pana cand incepe sa se simta rezistenta ! NU SE FORTEAZA !

TRIMIT MULT MAI MULTE POZE LA CERERE PE MAIL, deoarece frumusetea acestui ceas este greu de surprins in 4 poze cate pot posta pe acest site !
----
Predare personala in Bucuresti (sectorul 1) sau livrare cu plata in avans sau ramburs pentru persoanele care fac dovada seriozitatii.

Data anunt: 08 iulie 2012 Actualizat: 08 septembrie 2012 Vizualizari: 3328

andreylungu

Anunturi: 88
Anunturi marcate ca vandute: 86
Membru din: 06-2011
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Comentarii:

viki - 13 iulie 2012
Raporteaza un ceas frumusel la o prima vedere, dar la o privire atenta care trece dincolo de exaltarea de moment potentata de euforia unui colectionar incepator, apar si hibele:
1. carcasa "bombardata" la greu
2 aratatoare nepereche
3.mecanism frumos(care "ia ochii") dar care e totusi dubios fiind montat intr-o carcasa de conjunctura pt ca era mai ieftina sa fie produsa in alta parte.
dupa toate astea sa inteleg ca bijnitarii orientati au radacini adanci pana tocmai in UK? :))))))
andreylungu - 13 iulie 2012
Raporteaza Nu am vazut niciun colectionar incepator care sa fi potentat frumusetea acestui ceas.

1. Despre carcasa secundara am precizat in anunt ca prezinta semne de purtare si reparatie. De aceea si pretul este pe masura, avand in vedere ca un Verge Fusee in carcase pereche in stare mai buna costa in mod normal si peste 600-700 de euro.
2. Aratatoarele sunt nepereche, dar totusi se potrivesc unul cu celalalt.
3. Mecanismul nu este deloc dubios. Asa am crezut si eu prima oara, insa in urma unor cercetarii mai amanuntite s-a ajuns la concluzia ca este cel original. John Harding, cel care a asamblat si comecializat ceasul a fost ceasornicar in Londra intre anii 1817-1824, iar carcasele sunt marcate cu litera corespunzatoare anului 1820. De asemenea, in aceea perioada era o practica obisnuita ca unii ceasornicari sa comande carcasele din Birmingham sau Liverpool, costurile finale ale ceasului fiind astfel mai mici, iar acest lucru nu il spun doar eu.

Daca doresti si alte lamuriri ma poti contacta prin e-mail si ti le voi oferi.

In ceea ce priveste bisnitarii orientati, intelegi ce poti.

Ms.
viki - 13 iulie 2012
mda! in fata unor argumente "suficiente si necesare" oferite cu atata "amabilitate", raman fara cuvinte si in prostia mea umila..... INTELEG CAT POT, ca de multi vad putin pricep. Stima!!!


Adauga comentariul tau:






Recomandari
Alte ceasuri de la andreylungu
Certina
330 LEI
Oregon
120 lei