ceas Dugena Festa, mecanism Dugena 773 (baza Bernhard Förster 72)

CEAS DAMA DUGENA Inscris de Ceasornicar
60 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Dugena Festa este echipat cu un calibru Dugena 773, derivat din mecanismul Bernhard Förster 72 cu 17 rubine şi secundar central. Ceasul are diametrul 22 mm şi distanţa între anse de 10 mm. Balansierul este prevăzut cu amortizoare Incabloc şi şuruburi de compensare. Roata de la caseta arcului este gravată cu numele mărcii. Capacul spate este din oţel, filetat. Cadranul semnat cu numele mărcii şi al modelului este în stare foarte bună. Carcasa este placată cu aur. Brăţara este şi ea placată cu aur şi are un frumos model geometric.

Dugena (Deutsche Uhrengenossenschaft Alpina - Eisenach/Berlin/Darmstadt), este o companie orologeră cu peste 100 de ani de istorie. Rădăcinile firmei datează dinainte de „Union Horlogere”, ghilda ceasornicarilor din Elveţia anilor 1900. Şaptesprezece ani mai tîrziu, fabricile de ceasuri din Biel, Geneva şi Glashütte se unesc sub un singur brand, ALPINA, care în scurt timp deschide o filială în Germania, la Eisenbach, sub numele „Alpina Deutsche Uhrmachergenossenschaft”. În 1927 sediul companiei se mută în capitala Germaniei, Berlin. Compania a prosperat atît înainte de cel de-al doilea Război Mondial cît şi în timpul acestuia. Numele Dugena apare pentru prima dată în 1942 la Berlin, cînd se decide schimbarea numelui „Alpina” în „Dugena” (aşadar, Dugena ESTE tot Alpina, un brand foarte căutat astăzi de colecţionari !). De atunci, emblema Dugena, un cerc într-un triunghi, a rămas simbolul calităţii orologere în Germania. După separarea celor două Germanii, în 1945, cîteva probleme apărute în producţie conduc la o nouă mutare a firmei, de data aceasta la Darmstadt.

Între bijuterii, ceasuri şi produse ortodontice există o certă diferenţă. Nu şi cînd este vorba despre Bernhard Förster, care în 1907 înfiinţa compania cu acelaşi nume. Bernhard Förster GmbH producea iniţial închizători de coliere pentru industria locală de bijuterii. Prin anii ’30 firma a început să producă mecanisme orologere foarte precise, precum şi ceasuri sub marca Foresta. Manufactura Bernhard Förster era cotată printre cele mai bune din Germania, după August Hohl şi Robert Kauderer. 40 de ani mai tîrziu, schimbarea structurală cauzată de preţurile reduse ale producătorilor din Orientul Îndepărtat a fost resimţită ca un seism în lumea industriei de ceasuri şi bijuterii, astfel că nepoţii fondatorului au devenit conştienţi de nevoia de schimbare. În timp ce Gerhard Förster a început să dezvolte o afacere cu bijuterii în Insulele Mauritius, Rolf Förster s-a dedicat unei cu totul noi afaceri: producţia de produse ortodontice. În 1974, după ce a vizitat expoziţia mondială dentară de la Hamburg, inversează tendinţele în istoria afacerii de succes în familie.

Ceasul arată foarte bine dar necesită revizie şi reparaţii. Se livrează cu brăţara originală Expandra, placată cu aur, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 11 martie 2023 Actualizat: 11 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Zaria
680 lei
Poljot
936 lei
Mondia
850 lei
Bifora
880 lei
EDOX
370 lei