ceas Dugena Monza automatic, oţel, mecanism Dugena 3316 (baza ETA 2472), fabricaţie circa 1969-1970

CEAS BARBATESC DUGENA Inscris de Ceasornicar
605 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Dugena Monza este echipat cu un calibru Dugena 3316, derivat din mecanismul ETA 2472 în varianta cu 21 de rubine, secundar central şi calendar. Acest mecanism, modificat, a stat la baza altor mecanisme cum ar fi Alpina 689, Dugena 1008, Gübelin 7026, Hamilton 694A, Junghans 651.02 sau Movado 608. Ceasul are dimensiunile de 36x39 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are 25,6 mm diametru şi 5,3 mm înălţime. Balansierul de tip lis, prevăzut cu amortizoare Incabloc, execută 18.000 de alternanţe pe oră, iar arcul motor, complet armat, asigură o rezervă de mers de 42 de ore. Mecanismul este prevăzut cu şuruburi albastre. Rotorul automatului este gravat cu numele mărcii şi al calibrului. Capacul spate este din oţel, filetat, şi are seria 2451 A la exterior şi 49 la interior. Cadranul semnat cu numele mărcii şi al modelului şi inscripţionat T Swiss Made T la ora 6 este în stare foarte bună. Coroniţa este semnală cu logo-ul Dugena (vezi foto 5).

Acest model Dugena este dedicat uneia dintre cele mai vechi şi dificile curse automobilistice, cea de pe circuitul de la Monza (Italia). Gazdă inclusiv a cursei de 1.000 de mile şi martor al rivalităţii dintre Ford şi Ferrari, circuitul de la Monza este unul dintre cele mai grele din lume, doar jumătate dintre maşini reuşind, de obicei, să termine cursa. Construit în 1922 şi devenit un simbol al Italiei, circuitul de la Monza găzduieşte şi Marele Premiu al Italiei la Formula 1 (a fost una dintre cele 7 curse selectate pentru primul Campionat Mondial de Formula 1, organizat în 1950, fiind de atunci singura competiţie care s-a desfăşurat fără întrerupere pînă în prezent !). Pe acest circuit au fost cîştigători piloţi celebri ai Formula 1 - Ayrton Senna, Stirling Moss, Alain Prost, Niki Lauda, Michael Schumacher etc. Monza este şi circuitul de teste al Ferrari şi Alfa Romeo.

Dugena (Deutsche Uhrengenossenschaft Alpina - Eisenach/Berlin/Darmstadt), este o companie orologeră cu peste 100 de ani de istorie. Rădăcinile firmei datează dinainte de „Union Horlogere”, ghilda ceasornicarilor din Elveţia anilor 1900. Şaptesprezece ani mai tîrziu, fabricile de ceasuri din Biel, Geneva şi Glashütte se unesc sub un singur brand, ALPINA, care în scurt timp deschide o filială în Germania, la Eisenbach, sub numele „Alpina Deutsche Uhrmachergenossenschaft”. În 1927 sediul companiei se mută în capitala Germaniei, Berlin. Compania a prosperat atît înainte de cel de-al doilea Război Mondial cît şi în timpul acestuia. Numele Dugena apare pentru prima dată în 1942 la Berlin, cînd se decide schimbarea numelui „Alpina” în „Dugena” (aşadar, Dugena ESTE tot Alpina, un brand foarte căutat astăzi de colecţionari !). De atunci, emblema Dugena, un cerc într-un triunghi, a rămas simbolul calităţii orologere în Germania. După separarea celor două Germanii, în 1945, cîteva probleme apărute în producţie conduc la o nouă mutare a firmei, de data aceasta la Darmstadt. După război, Dugena ajunge în pragul lichidării. Între 1960 şi 1970, compania supravieţuieşte revoluţiei quartzului. Astăzi, Dugena este din nou o firmă care produce ceasuri de lux de înaltă calitate.

Ceasul arată şi funcţionează foarte bine (cu excepţia unei mici fisuri a geamului, la ora 5). Revizia completă a fost făcută recent. Se livrează cu cureaua de prezentare (nouă, dedicată, din piele neagră cusută cu aţă roşie - foto 9), iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe, capră sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 22 martie 2020 Actualizat: 11 martie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Zaria
490 lei
Lip
820 lei
Slava
585 lei
Pobeda
300 lei
Roamer
850 lei