ceas Edox LCD, NOS, foarte rar, oţel, brăţara originală, mecanism ETA-ESA 9392 Swissonic

CEAS BARBATESC EDOX Inscris de Ceasornicar
760 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Edox LCD este un model foarte rar astăzi, unul dintre primele LCD-uri apărute în lumea orologeriei elveţiene. Echipat, cel mai probabil, cu un ETA-ESA 9392 Swissonic cu diametrul de 30 mm şi înălţimea de 11 mm, ceasul are dimensiunile de 37x41 mm şi distanţa între anse de 19 mm, iar ca sursă foloseşte 2 baterii AG5. Sistemul de circuite este sofisticat, fabricat cu aproximaţie între 1970 şi 1972. Rezistenţa la cîmpuri magnetice a acestuia este de minim 30 de Ørsted (1 Oe= ≈79.57 amperimetru). De remarcat că la acest mecanism circuitele sînt imprimate MANUAL ! Se remarcă condensatorul fix, aşa numitul Trimmer Condensator. Un mecanism foarte rar, datorită perioadei de producţie relativ scurte (tehnologia avansa rapid, deci s-a renunţat rapid la aceste mecanisme, în favoarea altora nu neapărat mai calitative cît mai ieftine - la modelele fabricate ulterior, substratul ceramic scump, de calitate, a fost înlocuit cu o placă de pertinax). Ceasul este NOS, carcasa din oţel şi brăţara neavînd nici o zgîrietură. Brăţara originală, din oţel periat, are clepsidra stilizată embosată pe închizătoare şi un sistem foarte ingenios, patentat, de înlocuire a zalelor (vezi foto 5 şi 10). Capacul spate, din oţel, este gravat cu logo-ul Edox şi nr. de serie 771 1000 4 la exterior şi cu seria 46201 la interior (vezi foto 12 şi 15). Cadranul şi geamul din cristal sînt în stare perfectă, fără zgîrieturi. Unul dintre ceasurile “de tranziţie” rare, cu un mecanism cu adevărat neobişnuit astăzi, din vremurile în care aurul şi platina încă mai erau folosite în circuitele integrate, un mecanism care „joacă” într-o ligă total diferită de mecanismele de astăzi !

Edox este un brand independent aparţinînd companiei elveţiene ERA Watch Co Ltd şi fondat în anul 1884 de către Christian Ruefli-Flury (vezi foto 10), un ceasornicar foarte talentat care pune bazele companiei sale în Biel-Bienne, oraş elveţian renumit pentru inginerii ceasornicari. El denumeşte compania nou înfiinţată "EDOX", care în greaca veche înseamnă "oră". Clepsidra stilizată, ca logo al ceasurilor Edox, a fost adoptată în 1900 (vezi foto 11). Datorită calităţii ceasurilor produse, marca a avut un succes fulminant. După al 2-lea Război Mondial, Edox s-a concentrat pe producerea de ceasuri rezistente la apă. Astfel, în 1961 apare celebrul ceas „Delfin”, premiat la acea vreme ca fiind ceasul cu cea mai mare rezistenţă la apă. Edox şi-a extins prezenţa de "cronometror oficial" în lumea sportului, sponsorizînd chiar Jocurile Olimpice din Spania. În urmă cu exact 31 de ani, Victor Strambini a preluat de la ASUAG acţiunile companiei, aceasta devenind de atunci o afacere de familie. Tot în acelaşi an, 1983, compania se mută din Biel-Bienne în Les Genevez din cantonul Jura. În 1988 Edox este premiat de Guiness Book pentru cel mai subţire mecanism mecanic produs vreodată în lume ! Începînd din acel an Edox a început să creeze ceasuri unice, cunoscute pentru calităţile lor tehnice. Din 2007 Edox devine oficial şi exclusiv cronometror al Class One World Powerboat Championship – echivalentul Formulei 1 pe apă.

Ceasul face parte din colecţia personală, este NOS şi funcţionează foarte bine. Se livrează împreună cu brăţara originală, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege şi o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 01 mai 2019 Actualizat: 16 ianuarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Lip
625 lei
Slava
750 lei
Darwil
800 lei
Volna
715 lei
Sekonda
360 lei