ceas Eton square, mecanism FHF 36 fabricaţie circa 1970

CEAS DAMA PRINCETON Inscris de Ceasornicar
400 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas de damă Eton este echipat cu un mecanism FHF 36 cu 17 rubine şi secundar periferic, fabricat cu aproximaţie 1970. Ceasul are dimensiunile de 24x30 mm şi distanţa între anse de 14 mm, iar diametrul mecanismului este de 19,4 mm şi grosimea acestuia de numai 3,5 mm ! Balansierul lis se roteşte cu 18.000 de oscilaţii pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o impresionantă pentru un ceas de damă rezervă de mers de 46 de ore. Punţile superioare ale mecanismului sînt decorate în maniera Poinçon de Genève. Capacul spate este din oţel inoxidabil. Cadranul este în stare foarte bună, cu secundarul periferic de culoare roşie şi cu geamul original. Carcasa square în stare foarte bună este placată cu aur (marcaj între anse, la ora 16) şi este decorată cu un bezel foarte elegant. Grosimea ceasului, cu tot cu geam, este de numai 8 mm !

Etna Watch Co. SA este fabricantul brandului Eton, înregistrată cam prin 1920 cu sediul în cosmopolita Genevă. Interesant este că o manufactură atît de mică producea aproape totul integral in house ! Potrivit înregistrărilor din Registrul Comercial Elveţian, Etna producea ceasuri, mecanisme, carcase şi cadrane, doar indicatoarele fiind probabil achiziţionate separat. A mai produs ceasuri şi sub mărcile Aton, Iton, Eno, Etna, Exacto. Nici nu trecuseră bine cinci ani de la înfiinţare, că ceasurile Etna Watch Co. trec oceanul, firma deschizînd în 1923 o reprezentanţă la New York. Se presupune că numele mărcii vine de la Colegiul Eton, unul dintre cele mai celebre internate din lume, înfiinţat în 1440 de Regele Henry al VI-lea. Această şcoală, care a educat nu mai puţin de 19 prim miniştri şi generaţii întregi ale aristocraţiei britanice, merita un ceas care să-i poarte numele şi faima.

Ceasul provine din colecţia personală, arată şi funcţionează bine. Revizia a fost făcută recent (secundarul porneşte la prima rotire a remontoarului !). Se livrează împreună cu cureaua de prezentare, nouă, dedicată, din piele orange (vezi foto 5), iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe, capră sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 15 ianuarie 2017 Actualizat: 20 februarie 2024 Vizualizari: 268
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Yema
400 lei
Certina
800 lei
Porsche
500 lei
Camy
410 lei