ceas Excalibur (Marea Britanie), mecanism FHF 96, fabricaţie anii '60

CEAS BARBATESC EXCALIBUR Inscris de Ceasornicar
500 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Excalibur, o marcă mai puţin cunoscută, înregistrată în Marea Britanie, este echipat cu un mecanism FHF 96 cu 17 rubine, armare manuală şi secundar central, fabricat în anii '60. Acest mecanism, modificat, a stat la baza dezvoltării altor mecanisme, cum ar fi Dugena 982 sau Gruen 542SS. Ceasul are dimensiunile de 37x41 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are 26 de mm diametru şi o înălţime de 4,5 mm. Balansierul lis prevăzut cu amortizoare Incabloc are o frecvenţă de 18.000 bph, iar arcul motor din elynvar asigură, complet armat, o funcţionare de 48 de ore. Capacul spate este din oţel şi este în stare foarte bună, fiind ştantat cu seria 14632 T5. Carcasa fabricată de Zitura este placată cu aur (ştanţă între anse, la ora 6, atît pentru placaj cît şi pentru fabricant). Cadranul este în stare NOS, cu toate inscripţiile intacte, cu indecşi orari şi indicatoare aurii.

O marcă mai puţin cunoscută, Excalibur era fabricată în Marea Britanie. De fapt, "fabricată" este prea mult spus, deoarece proprietarul mărcii, Henri Showell, doar ansambla sub brandul propriu componente achiziţionate din Elveţia. Înregistrată în 30 ianuarie 1957 cu sediul în Birmingham, noua companie a fost botezată după legendara sabie a regelui Arthur, căreia i se atribuiau puteri magice şi era asociată cu suveranitatea de drept a Marii Britanii. Pasionat de legende, Henri Showell nică că putea alege mai bine o denumire pentru ceasurile vîndute de el în toată Anglia, ba chiar şi în alte ţări ale Europei.

Ceasul face parte din colecţia personală, funcţionează foarte bine şi este într-o condiţie estetică deosebită. Se livrează cu cureaua de prezentare, din piele Nagata. Transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”). Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 29 septembrie 2020 Actualizat: 19 ianuarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Olma
500 lei
Luch
630 lei
Mechta
390 lei
Esprit
50 lei
Yema
450 lei