ceas Exona, mecanism FE 233-72 (derivat dintr-o bază Cuppilard)

CEAS DAMA EXONA Inscris de Ceasornicar
250 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Exona, de damă, este echipat cu un mecanism France Ebauche 233-72, derivat din mecanismul de bază Cupillard 233-70, cu 15 rubine, secundar periferic şi calendar, fabricat în anii ’70. Ceasul are diametrul de 30 mm şi distanţa între anse de 13 mm, iar mecanismul are diametrul de 25,6 mm şi înălţimea de 5 mm. Balansierul lis, prevăzut cu amortizoare Antichoc-102, execută 18.000 de rotaţii pe oră. Arcul motor asigură, complet armat, o rezervă de mers de 41 de ore. Data se schimbă precis, la miezul nopţii. Carcasa, geamul, capacul spate şi cadranul sînt în stare impecabilă. Cadranul este dominat de ape albastru-turcoaz (fotografiile n-au reuşit să surprindă frumuseţea reală a acestui ceas !).

Exona era una dintre mărcile sub care produceau cinci mari fabricanţi francezi, uniţi într-o singură entitate, pentru a putea depăşi criza generată de quartz. Conglomeratul France Ebauches (FE), cu sediul în Valahon Doubs, Franţa, a luat naştere în 1965 prin fuziunea a cinci dintre cei mai importanţi fabricanţi francezi de mecanisme orologere şi producea 50% din totalul producţiei franceze de calibre orologere. Cele cinci firme de profil care au format FE sînt: Usines Cupillard, FEMGA, Fernand Girardet şi fiii S.A., J.H. Jeambrun şi Technic Ebauche SA (TE). La apogeul său, France Ebauches era considerat cel mai mare fabricant european de mecanisme din Franţa şi din Comunitatea Europeană şi al 6-lea mare fabricant mondial în domeniu. Asocierea producea, pe lîngă părţi componente pentru ceasuri, şi ceasuri ansamblate sub diverse branduri.

Ceasul este într-o condiţie estetică excelentă şi funcţionează foarte bine. Provine din colecţia personală şi se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi comanda o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”). Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 29 septembrie 2020 Actualizat: 17 ianuarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Bifora
900 lei
Zentra
850 lei
Komandirskie
1.250 lei
Luch
370 lei