Ceas extrem de rar din Tirolul de Sud

CEAS BARBATESC QUARTZ Inscris de supremehouse
40 LEI transport inclus
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Se trimite in toata tara gratuit prin posta romana

Provincia Autonomă Bolzano numită și Tirolul de Sud (în italiană: Provincia autonoma di Bolzano, Alto Adige (oficial), Sudtirolo (neoficial); în germană: Autonome Provinz Bozen, Südtirol; în ladină: Provinzia autonòma de Balsan) este una din cele 2 provincii ale regiunii autonome Trentino-Tirolul de Sud din Italia.
Ca urmare a Primului Război Mondial o parte relevantă a regiunii Tirol din Austria a fost ocupată de Italia și apoi și anexată. Pentru a amesteca populația, au fost alipite Tirolului de Sud și zone din jurul orașului Trento, zone care formează Trentino, cu vorbitori de italiană. Nordul văilor din jurul orașului Bolzano (în germană: Bozen) au rămas preponderent germane și ladine (în prezent a treia limbă oficială a Tirolului de Sud după germană și italiană este ladina).
După răspândirea fascismului în 1922 a avut loc o politică brutală de înlăturare a elementului german. Tuturor locurilor, chiar și celor mai neînsemnate, li s-au dat nume italiene, și chiar nume de familie au fost traduse.
Cu Tratatul lui Gruber-De Gasperi câștigătorul celui de-al Doilea Război Mondial a decis să dea Tirolul de Sud Italiei, dar în același timp s-au garantat drepturi speciale populației vorbitoare de limbă germană.
Astăzi Tirolul de Sud (Provincia Bozen-Bolzano) se bucură de un mare grad de autonomie, și relațiile cu Tirolul de Nord și de Est - cele două porțiuni ale bătrânului stat reținute de Austria - sunt intense, în special de când Austria a aderat la Uniunea Europeană.
----
supremehouse

Data anunt: 01 februarie 2014 Actualizat: 31 martie 2016 Vizualizari: 1315
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0722728989

supremehouse

Anunturi: 338
Anunturi marcate ca vandute: 312
Membru din: 04-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Comentarii:

Matei - 01 februarie 2014
Raporteaza Le dadeau cetatenilor de onoare ai provinciei un "ceas" de doi lei, de plastic ? :D Povesti nemuritoare ! Pana si cetatenilor de onoare ai... Buzaului li se da un ceas mai de doamne-ajuta :)))))))
supremehouse - 01 februarie 2014
Raporteaza prietene cumperi? sau facem politica?


Adauga comentariul tau:






Recomandari
Alte ceasuri de la supremehouse
Swatch
135 lei
Swatch
60 LEI transport inclus
Swatch
60 LEI transport inclus
Sector
40 LEI transport inclus
Swatch
50 lei transport gratuit