ceas Fossil Tailor skeleton automatic, nou, brăţară milanese, cutia şi actele originale

CEAS DAMA FOSSIL Inscris de Ceasornicar
500 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Fossil Tailor skeleton, de damă, este echipat cu un mecanism automatic ME 3166 cu 23 de rubine. Acest mecanism este skeletonizat şi decorat cu gravuri şi şuruburi albăstrite termic. Frumuseţea deosebită a mecanismului este vizibilă atît prin partea din faţă a ceasului cît şi prin capacul spate transparent. Ceasul are dimensiunile de 37x40 mm şi distanţa între anse de 16 mm. Cadranul minimalist este acoperit de un geam din sticlă minerală. Carcasa este din oţel. Capacul spate, transparent, este tot din sticlă minerală şi are seria 112001. Ceasul este NOU, nepurtat, a fost achiziţionat în noiembrie 2020 de la retailer-ul Fossil din Bratislava. Preţ de magazin, chiar şi la ora actuală, aproape 900 lei. Ceasul are toate actele originale şi cutia originală.

Fossil a fost înfiinţată în 1984 ca Overseas Products International, cu sediul în Richardson, Texas (U.S.A.), de către Tom Kartsotis, la sugestia fratelui său mai mare Kosta, director de marketing la Sanger-Harris. Denumirea "Fossil" vine de la... porecla pe care cei doi fraţi i-o dăduseră tatălui lor ! Aşadar Kosta (care deţine astăzi 12,5% din acţiunile companiei) i-a spus fratelui său despre potențialele profituri pe care le-ar putea aduce importul de mărfuri din Orientul Îndepărtat, în special importul unor ceasuri moderne, fashion. Principalul lor produs au fost ceasurile fashion cu un look retro. În 2001, Fossil a cumpărat de pe bursă pachetele majoritare ale unor branduri celebre de ceasuri, unele dintre ele cu rădăcini adînci în orologeria elveţiană, ca Silvana, Avia şi Zodiac. Înfiinţată în Munţii Jura, acum 120 de ani, Silvana se situează printre brandurile care au contribuit la renumele producţiei elveţiene de ceasuri. În 1969, proprietarul de atunci al fabricii de ceasuri Avia, un industriaş din Neuchâtel care mai deţinea şi mărcile Helvetia şi Fleurier cumpără brandul Silvana, rezultînd o nouă firmă, Avia & Silvana S.A. Curînd, aceasta a fost înglobată în holdingul Societe des Garde-Temps S.A. (SGT), un conglomerat care ajunsese să deţină diverse mărci de prestigiu în industria orologeră. În 2001 gigantul american Fossil a cumpărat de pe bursă pachetul majoritar al Avia şi de atunci marca aparţine acestei firme, iar Silvana a fost resuscitată în 2012 de un grup de pasionaţi. Tot în 2012, Fossil a cumpărat Skagen Designs cu circa 230 de milioane de dolari, acest lucru ducînd la prezentarea, în anul imediat următor, a liniei de ceasuri din segmentul superior Fossil Swiss, realizată integral în Elveţia. Mărcile lor de ceasuri includ astăzi şi Abacus, Michele Watch, Skagen Denmark, Misfit sau celebrele Zodiac. Fossil face și accesorii licențiate pentru mărci precum Skechers, Emporio Armani, Karl Lagerfeld, Michael Kors, Marc Jacobs, DKNY, Diesel, Kate Spade, Tory Burch, Chaps, Burberry și Armani. În plus, compania produce obiecte de colecție, dintre care unele se bazează pe filme populare sau personaje de cultură pop, ca Superman, Batman, Wonder Woman, Elvis Presley, Piraţii din Caraibe, Flash, Green Lantern, Snoopy, Pokémon, Războiul Stelelor, Cronicile din Narnia, Cars, și Matrix. Studiourile de design ale Fossil se află în Elveţia, la Biel Bienne, în apropiere de Rolex.

Ceasul este nou, nefolosit. Se livrează cu brăţara milanese din meshwire de oţel, însoţit de cutia şi actele originale, iar transportul cade in sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 04 mai 2021 Actualizat: 13 octombrie 2021 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1153
Anunturi marcate ca vandute: 769
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Lip
525 lei
THERMIDOR
435 lei
Orient
850 lei
Luch
175 lei
Alessi
150 lei