ceas Hellas, mecanism Unitas 6480N, fabricaţie anii '70

CEAS DAMA HELLAS Inscris de Ceasornicar
340 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Hellas, de damă, foarte frumos păstrat, aproape NOS, este echipat cu un mecanism elveţian de foarte bună calitate, Unitas U 6480N cu 17 rubine, secundar periferic şi calendar, fabricat aproximativ în anii '70. Dimensiunile ceasului sînt de 27x29 mm şi distanţa între anse de 13 mm, iar diametrul mecanismului este de 19,4 mm şi înălţimea de 3,95 mm. Balansierul tip lis, prevăzut cu amortizoare Incabloc, efectuează 21.600 de alternanţe pe oră. Arcul motor asigură, complet armat, o rezervă de mers de 43 de ore, remarcabil pentru un ceas de damă. Punţile superioare ale maşinăriei sînt decorate cu un fel de Côtes de Genève. Data se schimbă în mod precis la ora 0. Un ceas greu de găsit într-o stare atît de bună şi care arată mult mai bine în realitate. Capacul spate, din oţel, este pe filet şi are ştanţată seria 12 C. Carcasa şi coroniţa, ambele din oţel, sînt în stare foarte bună. Cadranul, cu indecşi foarte lizibili, embosaţi, are toate inscripţiile intacte.

Probabil un brand efemer, cu o producţie extrem de mică, Hellas nu apare în nici o enciclopedie orologeră şi nici în Registrul Comercial Elveţian, acolo unde sînt înregistrate toate mărcile de ceasuri, proprietarii acestora şi toate modificările de acţionariat. Neîndoielnic, este un ceas elveţian 100% autentic (are inscripţia "swiss made" la ora 6), cu carcasă din oţel (nu orice marcă îşi permitea acest lucru, fiind un material mult mai costisitor decît alama), echipat cu un mecanism de calitate superioară şi care are şi un design remarcabil. Potrivit unor surse (P.M. Chamberlain), Hellas era o marcă Perseo (Cortébert Watch Co., Juillard & Co., Cortébert), casă orologeră cu rădăcini înainte de 1800. Celebritatea Perseo s-a consolidat odată cu prima livrare, în 1927, a unor ceasuri de buzunar pentru Căile Ferate Italiene (Ferrovie dello Stato). Originile numelui Perseo vin din mitologia greacă: Perseus este eroul argian, fiul lui Zeus şi al lui Danae, care o învinge pe gorgona Medusa.

Ceasul arată excelent şi funcţionează bine. Se livrează cu cureaua de prezentare, nouă, dedicată, din piele neagră cu cusături albe, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 25 martie 2019 Actualizat: 04 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
ARSENAL
550 lei
Chaika
452 lei
Parker
660 lei