ceas Lobex (white label), mecanism FHF 96, fabricaţie anii '60

CEAS BARBATESC LOBEX Inscris de Ceasornicar
575 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Lobex este echipat cu un mecanism FHF 96 cu 17 rubine, armare manuală şi secundar central, fabricat aproximativ în 1965. Acest mecanism a stat la baza altor mecanisme, cum ar fi Dugena 982 sau Gruen 542SS. Ceasul are dimensiunile de 37x38 mm şi distanţa între anse de 19 mm, iar mecanismul are 26 de mm diametru şi o înălţime de 4,5 mm. Balansierul lis prevăzut cu amortizoare Incabloc are o frecvenţă de 18.000 bph, iar arcul motor din elynvar asigură, complet armat, o funcţionare de 48 de ore. Capacul spate este din oţel şi este în stare foarte bună. Carcasa este placată cu 10 microni de aur (ştanţă între anse, la ora 6, atît pentru placaj cît şi pentru fabricant). Cadranul este în stare NOS (vezi foto 6), cu toate inscripţiile intacte, cu indecşi orari şi indicatoare aurii.

Un white label destul de rar întîlnit, Lobex a rămas, timp de aproape 50 de ani, unul dintre producătorii preferaţi ai caselor de bijuterii sau companiilor care comandau custom made (pentru diverse evenimente). De fapt, marca aparţinea lui Edouard Lutsdorf, mai cunoscut pentru brandul-mamă Lubin, înregistrat încă din 1918. Un om jovial, dar foarte discret, bun cunoscător al Genevei şi mai ales al afacerilor acesteia, de orice natură, Edouard Lutsdorf era specializat în ceasuri white label, executînd comenzi mici şi dedicate. De la aniversări sau cadouri pentru angajaţi, cu sigla companiei, pînă la ceasuri comandate special pentru anumite persoane sau evenimente, ori ceasuri personalizate pentru clienţii bijuteriilor, Lubin era manufactura potrivită pentru acest lucru. A rămas în activitate pînă în 1966, cînd orice referinţă la acest interesant producător white label a dispărut.

Ceasul face parte din colecţia personală şi este într-o condiţie estetică foarte bună. Funcţionează la secundă. Se livrează cu cureaua de prezentare. Transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”). Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 25 martie 2019 Actualizat: 14 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Milus
1.200 lei
Darwil
760 lei
Ruhla
450 lei
Omega
1.120 lei
Diehl
400 lei