ceas Nivada automatic, mecanism ETA 2789

CEAS BARBATESC NIVADA Inscris de Ceasornicar
850 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Nivada dispune de un mecanism ETA 2789 în varianta cu 21 de rubine (a fost fabricat şi în variante cu 17 sau 25 de rubine), secundar central şi dublu calendar (dată şi zilele săptămînii). Acest tip de mecanism a fost fabricat numai între 1969 şi 1976. Din acest mecanism, modificat, au fost dezvoltate şi mecanismele Dugena 3338, Durowe 621 şi Wyler 278. Ambele calendare sînt cu setare rapidă din remontoar, astfel: se trage remontoarul în poziţia 1 şi, prin rotire spre înainte se setează rapid data, iar prin rotire spre înapoi se setează rapid ziua. Specialiştii sînt de acord că acesta este primul calibru ETA cu setare rapidă pentru ambele calendare. Dimensiunile ceasului sînt de 39x42 mm şi distanţa între anse de 20 mm, iar diametrul mecanismului este de 25,6 mm şi înălţimea de 5,9 mm. Balansierul lis bate cu 21.600 de alternanţe pe oră şi este prevăzut cu amortizoare Aera. Arcul motor asigură, complet armat, o rezervă de putere de 47 de ore. Capacul spate din inox, în stare foarte bună (vezi foto 3 şi 11), este pe filet şi are seria 67065 la exterior şi seria 5342 la interior. Carcasa este din oţel, cu coroniţa originală marcată (vezi foto 7). Cadranul de culoare navy este excelent păstrat, cu superbe guilloche-uri liniare (vezi şi foto 6). Indecşii orari în relief şi indicatoarele sînt luminescente, cu fosforul încă în stare bună (vezi şi foto 9).

Deşi cu rădăcini adînci în orologeria elveţiană (atelierul este atestat încă din 1879), manufactura Nivada a fost înregistrată oficial de Jacob Schneider în 1926, cu sediul în orăşelul Grenchen (Granges). Pînă în 1930 Nivada SA Wüllimann Schneider & Cie. Regalis Watch Co (căci aceasta era denumirea exactă a companiei) devenise deja una dintre primele companii care fabricau ceasuri automatice cu mecanisme bumper, în carcase din oţel inoxidabil. De altfel, în 1940-1950, Nivada producea unele dintre cele mai avansate carcase de ceas din lume ! Tot atunci s-a lansat şi brandul Croton, destinat pieţei americane. Ceasurile semnate Nivada, Croton sau cu dubla semnătură Croton-Nivada, erau în realitate aceleaşi piese orologere de înaltă calitate. La jumătatea anilor cincizeci, Nivada intră în cursa antarctică iniţiată de Anul Geofizic Internaţional şi urmată de o campanie de explorare ulterioară a Polului Sud, dezvoltînd un ceas senzaţional, impermeabil şi rezistent la temperaturi excesive, numit Antarctic. Aşa cum va proceda şi Bulova mai tîrziu, în epoca spaţială, Nivada a dat cîte un ceas Antarctic fiecărui membru al echipajului marinei americane care a participat la expediţia Deepfreeze 1, în 1955-1956. Ceasurile Antarctic purtate de personalul american și alte persoane participante la expediţie au fost expuse fiecărei condiţii extreme imaginabile. De la minus 40 de grade, la condiții uscate pînă la umed, ceasurile nu au dat greş niciodată. Uşor de înţeles că acest lucru a propulsat Nivada în topul vînzărilor, astfel încît în anii '60 aceasta devine lider în domeniul cronografelor, cronometrelor și ceasurilor pentru scufundari. Între 1960 şi 1970 Nivada a fost împiedicată să folosească acest nume datorită asemănării fonetice cu Movado şi procesului civil intentat de Movado. În 1976, cînd la conducerea firmei se afla Max Schneider, fiul fondatorului, Nivada era aproape de colaps datorită crizei quartzului. La sfîrşitul anilor '70 Nivada Croton este vîndută, iar pînă la sfîrşitul anilor 2000 este vîndută din nou, de data aceasta către Omega, în portofoliul căreia se regăseşte şi astăzi.

Ceasul este într-o stare tehnică şi estetică excelentă. Se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 01 ianuarie 2024 Actualizat: 10 aprilie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Luch
370 lei
pronto
340 lei
ZVEZDA
310 lei
Roberta
650 lei
pronto
400 lei