ceas pandativ Fero Feldmann Mona Lisa, decoraţiuni superbe, lanţul original, mecanism EB 1333 fabricat în 1966

CEAS DAMA FERO FELDMANN Inscris de Ceasornicar
1.067 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas pandativ Fero Feldmann Mona Lisa este echipat cu un mecanism elveţian Ebauche Bettlach EB 1333-66 cu 17 rubine şi eşapament pin-lever. Sufixul "66" desemnează chiar anul fabricaţiei. Balansierul lis din nickel efectuează 18.000 de bătăi pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de putere de 41 de ore. Ceasul are diametrul de 32 mm, iar mecanismul are diametrul de 19,4 mm şi înălţimea de 4 mm. Carcasa este decorată cu superbe decoraţiuni în formă de arce de cerc intarsiate. Luneta are bezel randalinat şi este pictată manual cu motive florale. Capacul spate este decorat cu portretul Giocondei (Mona Lisa) lui Leonardo da Vinci, considerată cea mai renumită operă din întreaga istorie a picturii universale. O piesă rar întîlnită astăzi la vînzare, ceasul arată efectiv şi străluceşte ca o bijuterie din aur !

Marca Fero Feldmann, înregistrată în 1959, aparţinea companiei Fero Watch, înfiinţată de Roger Ferner ca Fero & Cie. inainte de al doilea război mondial, cu sediul în orăşelul elveţian La Chaux-de-Fonds. Denumirea mărcii vine de fapt de la iniţialele fondatorului( FErner ROger). După extinderea activităţii, compania şi-a mai deschis un atelier la Wolfwil. Fero Feldmann a utilizat mecanisme de la cei mai buni producători elveţieni, pentru a echipa ceasurile sale: Anton Schild, Bettlach, FHF etc. A mai produs ceasuri şi sub mărcile Feldmann, Ceneri, Farad, Ferio, Hello, Legation, Maloja, Pantheon şi Tango. Destul de dificil de găsit astăzi un Fero Feldmann în stare foarte bună.

Mona Lisa (în italiană La Gioconda) sau Gioconda este o pictură celebră a lui Leonardo da Vinci, realizată în anii 1503-1506, reprezentînd o femeie cu expresie gînditoare și un surîs abia schițat. Mona este prescurtarea cuvîntului Madonna (Doamna). Puține alte tablouri au fost atît de mult reproduse sau discutate. În prezent tabloul este expus la Muzeul Luvru din Paris, fiind atracția principală pentru orice vizitator. În general, se poate spune că vivacitatea și ambiguitatea fizionomiei Giocondei se datorează procedeului de pictură „sfumato”, dînd tabloului un aer misterios. Caracteristica principală a portretului este surîsul enigmatic. Sigmund Freud a interpretat acest surîs ca simbol al atracției erotice a lui Leonardo față de mama sa (complexul Oedip). Identitatea personajului portretizat nu este sigură, deși recent cercetătorul Giuseppe Pallanti din Florența tinde să confirme afirmația lui Giorgio Vasari după care ar fi vorba de Monna Lisa Gherardini, membră a micii nobilimi rurale din Toscana. Cercetări anterioare ajunseseră la concluzia că portretul ar reda figura unei înstărite doamne florentine, Madonna Lisa del Giocondo, al cărei nume ar explica și a doua denumire a tabloului.

Ceasul arată NOS şi funcţionează foarte bine. Se livrează cu lanţul original, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 08 martie 2021 Actualizat: 01 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Chaika
1.650 lei
Ural
500 lei
Roamer
400 lei
Diehl
350 lei
Zentra
570 lei