ceas Pobeda, mecanism 2603 rar întîlnit la Pobeda

CEAS BARBATESC POBEDA Inscris de Ceasornicar
374 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas este echipat cu un calibru rar întîlnit la ceasurile Pobeda, un 2603 cu 16 rubine şi secundar periferic. Majoritatea ceasurilor Pobeda folosesc mecanisme 2602, destul de rar 2608, şi mai rar 2603 (sursa: Mark Gordon – mai puţin de 10% dintre ceasurile Pobeda sînt echipate cu 2608 şi doar 5% cu 2603 !). Ceasul are dimensiunile de 36x42 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are diametrul de 26 mm şi o grosime de 3,9 mm. Balansierul din glucydur cu amortizoare Kirova şi şuruburi de compensare are o spirală din oţel cu spira terminală tip Breguet şi efectuează 18.000 de bătăi/ oră. Arcul motor din elynvar cu spirală dublă Cornu asigură o rezervă de mers de 41 de ore. Geamul este în stare perfectă, iar cadranul, carcasa şi capacul spate cu seria 001207 (o serie foarte mică !) sînt în stare bună. Ceasul se livrează cu o carcasă, geam şi capac spate de rezervă.

Pobeda este primul ceas sovietic fabricat în producţie de serie după cel ce-al doilea Război Mondial. Devenit aproape o legendă, acest ceas are rădăcinile încă din 1927, cînd guvernul sovietic a decis să dezvolte industria de ceasuri şi mecanică fină. Istoria Pobeda a început în 1928, cand Rusia a cumpărat companiile americane Dueber Hampton Watch & Co. şi Ansonia Clock Company, mutînd liniile de producţie în Rusia. În paralel, firma franceză Lip SA d’Horlogerie livrează în cantităţi mari mecanisme, componente şi indicatoare. Timp de mai mulţi ani componente originale Lip au fost asamblate în fabricile ruseşti de lîngă Moscova (la Penza) sub supravegherea inginerilor şi tehnicienilor Lip, instruind cu această ocazie şi inginerii ruşi. În 1945, imediat după terminarea războiului, a început producţia la Fabrica de Ceasuri nr. 1 din Moscova. Denumirea “Pobeda ” („victorie” în limba rusă) a fost stabilită de însuşi Iosif Visarionovici Stalin, în cinstea victoriei sovietice. Ulterior, producţia acestui mecanism a fost cedată şi altor fabrici din Rusia şi a fost baza pe care inginerii sovietici au dezvoltat alte mecanisme.

Ceasul arată bine şi funcţionează foarte bine pentru vîrsta lui. Provine din colecţia personală şi se livrează cu cureaua de prezentare, nouă, din piele neagră cu cusături albe, şi cu o carcasă, geam şi capac spate de rezervă. Transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, rechin, şarpe, capră sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 13 noiembrie 2019 Actualizat: 01 octombrie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1396
Anunturi marcate ca vandute: 908
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Accesorii
189 lei
Sportivnie
650 lei
Porsche
500 lei
Slava
950 lei
Wostok
850 lei