ceas Poljot automatic, mecanism mai rar 2627.H cu 23 de rubine, fabricaţie anii '70

CEAS BARBATESC POLJOT Inscris de Ceasornicar Stare: Folosit
400 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Poljot automatic, sovietic, este echipat cu un mecanism automatic mai rar întîlnit, un 2627.H cu 23 de rubine, secundar central şi calendar, fabricat aproximativ în anii '70. Acest mecanism mai rar întîlnit este o derivaţie a familie de mecanisme Poljot2, din care mai fac parte calibrele au armare manuală 2609.H, 2614.2H, 2616.2H şi 2628.H. Arcul motor asigură o rezervă de mers de 46 de ore. Eşapamentul proiectat pentru 21.600 de alternanţe pe oră este asigurat de balansierul lis cu dimensiuni generoase şi cu spirala cu spiră terminală tip Breguet. Diametrul ceasului este de 39 mm şi distanţa între anse de 18 mm. Mecanismul are diametrul de 26 mm şi înălţimea de 5,5 mm. Capacul spate, din oţel, este în stare foarte bună şi are ştanţată seria 642500. Cadranul în stare perfectă este evidenţiat de roşul viu al secundarului şi de cifrele romane ale indecşilor orari.

Marca Poljot (Zbor), este una din cele mai cunoscute din gama industriei orologere sovietice. A fost fondată în 1930 din ordinul lui Stalin, sub numele „Prima Fabrică de Ceasuri a Statului” şi s-a bazat pe aportul tehnic creat prin cumpărarea de către URSS a două firme falimentare din S.U.A., Ansonia şi Dueber-Hampden. O perioadă a purtat şi numele de „Kirova” după un fruntaş al revoluţiei bolşevice, iar după război a fost readusă în Moscova şi s-a adoptat numele de „Prima Fabrică de Ceasuri Moscova”. Consacrarea ei s-a produs cînd Iuri Gagarin, cu ocazia primului zbor uman în spaţiul cosmic, a purtat la mînă un ceas „Sturmanskie” (Navigator), un produs de serie al acestei fabrici pentru aviatorii sovietici şi nu o comandă specială dedicată evenimentului. Succesul misiunii a determinat şi stabilirea definitivă a numelui fabricii „Poljot” în 1964. Din anul 2000 firma a trecut în proprietate particulară şi a revenit în forţă pe piaţă, cu ceasuri de lux competitive. Nivelul ridicat de dezvoltare tehnologică, designul şi calitatea înaltă a ceasurilor Poljot sînt confirmate şi de faptul că Administraţia Prezidenţială a Rusiei a ales această marcă pentru distincţiile oficiale semnate „Din partea Preşedintelui Rusiei” !

Ceasul face parte din colecţia personală şi este într-o stare tehnică şi estetică foarte bună. A fost supus recent unei revizii complete şi se livrează cu tot cu cureaua de prezentare, nouă, dedicată, din piele neagră cu cusături albe (vezi foto 2 şi 7). Transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe, capră sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 15 aprilie 2018 Actualizat: 12 martie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Orgeval
330 lei
Kama
278 lei
Svet
690 lei
Certina
1.650 lei
Omega
1.650 lei