ceas Roamer Elegant, mecanism rar Meyer & Stüdeli MST 520

CEAS BARBATESC ROAMER Inscris de Ceasornicar
395 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Roamer Elegant este echipat cu un mecanism rar întîlnit, un MST 520 (Meyer&Stüdeli S.A., Manufacture d’Horlogerie Soleure, 1927) cu 17 rubine, funcţie de hack şi secundar central, fabricat aproximativ în 1975. Ceasul are diametrul de 36 mm şi distanţa între anse de 17 mm, iar mecanismul are diametrul de 25,6 mm şi înălţimea de numai 3,9 mm. Balansierul lis prevăzut cu amortizoare Incabloc efectuează 21.600 de bătăi pe oră. Arcul motor asigură, complet armat, o excelentă rezervă de mers de 55 de ore. Cadranul este marcat cu numele şi logo-ul companiei. Mecanismul este şi el ştanţat „Roamer Watch Co.”. Capacul spate din oţel, pe filet, în stare foarte bună, este marcat cu numele şi logo-ul companiei şi al modelului şi are seria 2310.330. La interior are un capac suplimentar, antipraf, şi seria 350 520 (vezi foto 9). Carcasa este placată cu aur (marcaj între anse, la ora 6). Indecşii orari şi indicatoarele sînt bicolore, negru cu auriu, fiind evidenţiate de roşul viu al secundarului. Raritatea acestui mecanism este dată de faptul că a fost fabricat în serii mici timp de numai trei ani, între 1973 şi 1976. Specialiştii sînt de acord că familia de mecanisme din care face parte 520 a fost ultima fabricată in house de manufactura Meyer & Stüdeli ! Acest tip de mecanism are cîteva particularităţi interesante: cu excepţia calendarului, toate piesele sînt interşanjabile cu orice alt mecanism din aceeaşi familie de mecanisme; pe regulator este montat un dispozitiv excentric; are un spaţiu gol în interior, pentru posibilitatea montării unui modul automat (vezi foto 4 şi 5); lucrul cel mai neobişnuit este că funcţia de hack (oprirea secundarului, pentru o mai bună acurateţe în setarea orei) se face prin oprirea celei de-a patra roţi, nu a balansierului !

De 125 de ani, compania Roamer produce ceasuri de calitate în Elveţia. Istoria companiei începe în 1888 în micul orăşel Solothurn (Soleure), unde ceasornicarul urbei, Fritz Meyer, deschide un atelier specializat în care producea un model original de cilindri pentru eşapament. La început lucra cu şase oameni, dar harnicul ceasornicar şi-a dezvoltat rapid afacerea, compania ajungînd curînd la 60 de salariaţi. Cîţiva ani mai tîrziu firma îşi schimbă specializarea, începînd să producă ceasuri şi mecanisme. În 1904, producţia firmei depăşea jumătate de milion de mecanisme. În 1905, Meyer şi asociatul său, Johann Stüdeli, fondează “Meyer & Stüdeli Company”. În numai un an firma depăşeşte 400 de angajaţi şi se mută într-un nou sediu, unde va începe să producă calibrele MST cu eşapament pin-lever, foarte populare în acea perioadă. Între 1914 şi 1923, în apropiere de Solothurn, compania deschide mai multe subsidiare unde diferitele piese erau ansamblate. În 1923, numărul salariaţilor trecea de 1.200, iar producţia depăşea un milion de mecanisme pe an. De altfel, începînd din acel an, compania introduce un control strict al calităţii. “Meyer & Stüdeli” îşi schimbă în 1952 numele în „Roamer”, fiind recunoscută drept o manufactură unde se produceau ceasuri mecanice, rezistente la apă, de înaltă calitate. Un alt punct forte al ceasurilor Roamer este designul, care depăşeşte preţul la care acestea se vînd. De-a lungul timpului, Roamer a dezvoltat mai multe strategii ingenioase de marketing. Botezate „True values” sau „Just watch”, acestea au adus brandului notorietate şi recunoaştere.

Ceasul provine din colecţia personală şi este într-o bună stare tehnică şi estetică. Piesa se livrează cu tot cu curea, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi comanda o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”). Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 01 iunie 2016 Actualizat: 01 aprilie 2024 Vizualizari: 1297
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Kirovskie
450 lei
Luch
650 lei
Atlantic
155 lei
Wostok
360 lei