ceas Rocail (Pierce), superb mecanism Pierce 103 (baza Eclipse 10.5), fabricaţie circa 1942 - 1943

CEAS BARBATESC PIERCE Inscris de Ceasornicar
475 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Rocail (una dintre mărcile înregistrate ale celebrei manufacturi Pierce) este echipat cu un superb mecanism calibrul Pierce 103 (derivat dintr-un mecanism mai rar, Eclipse 10.5) în varianta cu 15 rubine şi secundar periferic. Ceasul are diametrul de 36 mm şi distanţa între anse de 16 mm, iar mecanismul are diametrul de 23,3 mm şi o grosime de 4,15 mm. Balansierul prevăzut cu şuruburi de compensare şi amortizoare rudimentare specifice anilor '40 execută 18.000 de alternanţe pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 40 de ore. Punţile superioare ale mecanismului sînt decorate cu Côtes de Genève, iar rubinele sînt chatonate în alamă. Carcasa şi coroniţa de armare sînt în stare bună. Capacul spate nu-i aparţine. Cadranul este înfrumuseţat de două superbe indicatoare cathedral din oţel albăstrit termic.

Rocail este una dintre mărcile înregistrate încă din 1902 de către Leon Levy & Freres şi produsă de către celebra manufactură Pierce SA, fondată în 1883 tot de către fraţii Levy, cu sedii în principalele oraşe elveţiene: Biel Bienne, Geneva şi Moutier. De-a lungul timpului, mărcile de sub umbrela Pierce au reuşit să obţină nu doar o bună reputaţie ci şi o largă recunoaştere din partea multor cunoscători. Compania a început prin a dezvolta calibre pentru ceasuri de buzunar şi ulterior pentru ceasuri de mînă, utilizînd pentru producţia acestora numai materiale de înaltă calitate. Deşi în Biel Bienne existau în acele vremuri circa 1.700 de ceasornicari, doar cei mai buni dintre ei au fost aleşi să lucreze în fabrica Pierce. Această elită a reuşit să creeze mici capodopere care au cîştigat inimile multor colecţionari. Chiar şi astăzi, modele rafinate cum ar fi cronografele Pierce sau ceasurile cu încărcare verticală sînt exemple izbitoare de înaltă calitate şi design exclusivist, cu o construcţie ieşită din tipare şi foarte căutate de colecţionari. Pierce şi-a fabricat singur, in house, aproape toate componentele, de la carcase la mecanisme. Toate mecanismele Pierce au fost fabricate între 1930 şi 1955. Manufactura a mai produs ceasuri şi sub alte mărci: Ticin, Aera, Albatros, Brillant, Brutus, Colt 45, Dantes, Darius, Exception, Ferroviere, Fierce, Flamidor, Flumineuse, Intercosmos, La Glaneuse, Medusa, Poema, Scafandro, Sindbad etc.

Ceasul arată destul de bine pentru vîrsta lui şi funcţionează bine. Aparţine colecţiei personale şi se livrează cu tot cu cureaua de prezentare. Transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi comanda o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”). Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 08 noiembrie 2019 Actualizat: 23 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Wostok
260 lei
Certina
1.450 lei
Breil
700 lei
Herma
400 lei
pronto
400 lei