ceas Tellus, mecanism Cortebert 313 (baza Fleurier 250) fabricat în 1965

CEAS DAMA TELLUS Inscris de Ceasornicar
0336
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

... ceas Tellus de damă ... mecanism Cortebert 313 ... Fleurier 250 ... “Fleurier” SA ... Parmigiani Fleurier ... amortizoare Incabloc ... .

Tellus ... Wilhelm Ulrich ... La-Chaux-de-Fonds ... ceasuri de buzunar ... Albert Juillard ... Cortebert ... ceasurile Tellus ... Valjoux ... ţările est-europene ... Corpul de Grăniceri al României ... mitologia antică romană ... Terra Mater.

... Abraham-Louis Juillard ... mecanismul jump-hour ... ceasurile de mînă ... primul ceas mecanic cu afişaj digital ... Căile Ferate Italiene ... Perseo ... mecanismele Cortebert ... ceasurilor quartz.

Piesa face parte din colecţia personală, arată excelent şi funcţionează bine. Recomandăm totuşi o revizie. Ceasul se livrează împreună cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 28 februarie 2015 Actualizat: 13 octombrie 2015 Vizualizari: 2454

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Comentarii:

Nelu - 30 aprilie 2015
Raporteaza Printre randuri, un fin cunoscator poate citi si pasiunea vanzatorului pentru ceasuri.. din pacate valoarea ceasului(cel putin pe piata prezentului) e mai mica.. Sper sa ma insel si sa primiti pretul cerut. Peste 2 luni, daca nu il vindeti, va voi face eu o oferta..
owner - 30 aprilie 2015
Raporteaza Multumesc pentru aprecieri, intr-adevar, sint colectionar de peste 20 de ani, poate de aceea si cunosc valoarea fiecarei piese. Va asigur ca este o valoare mai mult decit rezonabila, avind in vedere starea impecabila in care se afla piesa.
Olaru Constantin - 12 noiembrie 2015
Raporteaza Am primit ceasul micuț și cu stil. Arată ca în poze doar dacă folosești o lentilă. De altfel merge bine. Una peste alta e un ceas care își face treaba. Mulțumesc și pentru indicații.
owner - 12 noiembrie 2015
Raporteaza Cu placere, ma bucur ca sinteti multumit si va place. Fotografiile au fost facute astfel pentru a putea fi observat fiecare detaliu. Avind in vedere ca ceasul are venerabila varsta de 50 de ani... se tine bine :D
Minodora - 12 noiembrie 2015
Raporteaza Nelu, ce faci, nu-l mai cumperi ? :P
Nelu raspunde - 13 decembrie 2015
Raporteaza @Minodora:
1-nu poti sa stii daca am facut sau nu o oferta dupa 2 luni,
2-nu am declarat ca voi cumpara,
3-nu-i treaba ta :P
4-comentariul tau are o tenta rautacioasa, la care nu voi raspunde cu aceeasi moneda,
5-comentariul meu initial era adresat proprietarului in semn de compliment pentru modul in care isi prezenta piesele,
6- :P :D
Minodora - 15 decembrie 2015
Raporteaza Pai au trecut sase luni de cand, in incercarea jalnica de a te targui la pret, ti-ai dat cu parerea ca "valoarea ceasului (cel putin pe piata prezentului) e mai mica", asta ca sa te citez ! Ee, uite ca valoarea pe piata prezentului era fix aia, poate chiar mai mare. Dar bineinteles "sper sa ma insel si sa primiti pretul cerut". Ce sa vezi ? Surprizaaaa: chiar a primit pretul cerut ! Si te-ai mai gandit tu ca "peste 2 luni, daca nu il vindeti, va voi face eu o oferta". Ghinionul tau, nu-i asa ? N-ai mai facut nici o oferta, dar nici nu mai ai la ce sa faci o oferta !
același Nelu - 15 decembrie 2015
Raporteaza ????? Cata pasiune-n vorbe.. Ofer scuze proprietarului pentru transformarea paginii in "chat", era mai bine daca nu răspundeam.. Pace tuturor!
owner - 16 decembrie 2015
Raporteaza Ceasul s-a vindut. Atit discutiile (cit si regretele :D) sint inutile. Multumesc.


Adauga comentariul tau:






Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Poljot
150 lei
Volna
750 lei
Poljot
750 lei
Diantus
600 lei