ceas Texin model deosebit, NOS, brăţara cocktail, mecanism PUW 1175

CEAS DAMA TEXIN Inscris de Ceasornicar
425 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Texin, de damă, dispune de un mecanism PUW 1175 cu 17 rubine şi armare manuală, fabricat aproximativ între 1972 şi 1975 (de altfel, acest tip de mecanism a fost produs timp de numai 5 ani, între 1972 şi 1978). Ceasul are dimensiunile de 25x18 mm, iar dimensiunile mecanismului sînt de 13,05x15,15 mm şi înălţimea acestuia de 3,55 mm. Balansierul tip lis, cu amortizoare Incabloc, se roteşte cu 21.600 de bătăi pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 40 de ore. Carcasa ovală este în stare excelentă, cu remontoarul original. Geamul nu are nici o zgîrietură, la fel ca şi cadranul NOS, minimalist. Brăţara cocktail originală este deosebită, cu un model al zalelor superb, ca scoasă din cutie (vezi şi foto 6, 7, 8). O prezenţă strălucitoare la încheietura mîinii unei femei.

Ceasurile de damă Texin, cu brăţări cocktail, erau produse de o divizie specială a Ruhla, dedicată elaborării unor ceasuri care să stîrnească emoţiile feminine. Situată în pădurile din Thuringia, la Eisenach, Ruhla era un centru de tradiţie în orologeria şi mecanica fină germană. În 1862, fraţii Christian şi Georg Thiel au înfiinţat o fabrică de articole metalice, ajungînd în 1892 să producă ceasuri de buzunar. Prima invenţie importantă a constituit-o ceasul de buzunar „Fearless”, care a devenit un mare succes pe piaţa Nord Americană. Aproape în fiecare an compania Thiel scotea noi mecanisme. În 1919 firma produce „Thiela”, un ceas de buzunar cu 15 rubine, eşapament cu ancoră swiss şi ambreiaj suspendat. Primele ceasuri de damă au fost vîndute în 1935, în cadrul colecţiilor Venus şi Darling. Odată cu cel de-al 2-lea război mondial fabrica a fost rechiziţionată şi a produs numai pentru nevoile de război. După război, Ruhla a produs ceasuri deşteptătoare, ceasuri de mînă ieftine, dar şi ceasuri de mînă de înalt nivel calitativ, bărbăteşti şi de damă. În 1963 Ruhla produce celebrul său mecanism Kaliber 24, extrem de robust, care va echipa ceasuri cu vînzări de 120 de milioane de piese. Tot Ruhla deţine şi patentul pentru primul ceas electric „contact-controlled” din lume. Ruhla a mai produs ceasuri şi sub brandurile Anker, Champion, Europa, Karex, Saxon, Services, Setkon, Spazial, Suyika, Targa, Worldtime, Aseikon, Jumbo, Antic, Gillex, Clipper etc. Astăzi, Ruhla nu mai există: uriaşa întreprindere s-a divizat în mai multe firme private, printre care şi “Gardé Uhren und Feinmechanik Ruhla GmbH”.

Ceasul este NOS şi funcţionează foarte bine. Se livrează împreună cu brăţara originală, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 22 martie 2020 Actualizat: 10 martie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Raketa
350 lei
Tudor
830 lei
Mortima
525 lei
E.R.C.
750 lei
Pobeda
450 lei