ceas vintage Borel Fils & Co., anse sudate, mecanism Venus 75, fabricaţie circa 1935

CEAS DAMA ERNEST BOREL Inscris de Ceasornicar
430 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Borel Fils & Co., de damă, este echipat cu un mecanism Venus 75 cu 15 rubine şi secundar periferic, produs aproximativ în anul 1935. Acest mecanism, modificat, a fost folosit şi de alte mărci de ceasuri sub denumirea Alpina 615 sau Silvana 1078. Ceasul are diametrul de 23,5 mm şi distanţa între anse de 10 mm, iar mecanismul are diametrul de 23,3 mm şi înălţimea de 4 mm. Balansierul cu şuruburi de compensare execută 18.000 de oscilaţii pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o respectabilă rezervă de mers de 47 de ore. Carcasa ceasului, cu coroniţa originală, are o formă aparte şi este în stare foarte bună pentru cei 84 de ani împliniţi. Cadranul este în stare foarte bună. Capacul spate din oţel are seria 91013 la exterior, iar la interior este ştanţat cu logo-ul manufacturii. Ansele sînt sudate, specific acelei perioade.

Ernest Borel este o manufactură de ceasuri fondată în 1856 la Neuchâtel de către un tînăr şi talentat ceasornicar pe nume Jules Borel. Trei ani mai tîrziu, Jules împreună cu cumnatul său, Paul Courvoisier, fondau „Borel & Courvoisier”, propunîndu-şi să ajungă la o recunoaştere internaţională. Încă de la început, firma s-a concentrat în mod special pe pieţele de export din afara Europei. La sfîrşitul secolului al 19-lea compania a cîştigat mai multe premii, inclusiv locul întîi la concursul de precizie din 1866 organizat de Observatorul Astronomic din Neuchâtel. Acest lucru a fost văzut de Ernest Borel ca o importantă strategie de marketing pentru creşterea valorii brandului, din moment ce Observatorul Astronomic din Neuchâtel era celebru în acele timpuri pentru acurateţea cu care măsura timpul. În 1876 firma a cîştigat „Premium Award” în Philadelphia (Statele Unite), iar în 1878 a primit singurul „Precious Premium Award” acordat la Paris de industria de ceasuri elveţiană. Paul Courvoisier a părăsit compania în 1894, postul de preşedinte fiind preluat de fiul lui Jules, Ernest Borel. Acesta a redenumit firma „Borel & Cie”. În 1927 frîiele conducerii acestei afaceri de familie au fost preluate de fiul lui Ernest Borel, Jean Louis Borel, sub conducerea căruia firma a început să producă „Decades”, celebra serie de ceasuri concepute în ediţie limitată (doar 10 piese în fiecare serie !) pe baza celor mai avansate descoperiri ştiinţifice, Ernest Borel fiind un brand aflat în concurenţă directă cu mărci prestigioase precum Tissot, Enicar, Oris, Titoni sau Sandoz. De-a lungul timpului, Ernest Borel a adoptat felurite poziţionări, culminînd cu recenta orientare spre dress watches şi întreruperea fabricării liniei de divere Deep Blue. Acest lucru este în conformitate cu faptul că designul şi proiectele lor sînt asemănătoare cu stilul Longines. Ernest Borel oferă însă garanţie „pe viaţă” la mecanismele lor, ceea ce îi situează pe un piedestal aparte faţă de majoritatea firmelor elveţiene de ceasuri.

Ceasul provine din colecţia personală, este într-o stare perfectă atît tehnic cît şi estetic. Funcţionează foarte bine. Piesa se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pt. ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 01 mai 2019 Actualizat: 07 ianuarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Casio
75 lei
Rossia
380 lei
Wostok
805 lei
Doxa
850 lei
Certina
1.425 lei