ceas Zaria NOS, cutia originală, mecanism 1509 V.1

CEAS DAMA ZARIA Inscris de Ceasornicar Stare: Nou
400 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Zaria, de damă, dispune de un mecanism 1509 V.1 cu 17 rubine şi secundar central, o derivaţie a mecanismului de bază 1509. Este cel mai mic mecanism sovietic la ora actuală. Dimensiunile ceasului sînt de 20x24 mm, iar distanţa între anse de 8 mm. Balansierul lis din Glucydur, prevăzut cu amortizoare antişoc Aera, de construcţie sovietică, efectuează 18.000 de alternanţe pe oră, Ancora are palete din rubin. Faţă de mecanismul de bază 1509, una dintre particularităţile mecanismului de faţă este că ancora se află situată sub un pod. Mecanismul este protejat de un capac de protecţie antipraf şi de ecranare antimagnetică. Capacul spate, din oţel, are seria 759963. Cadranul, deosebit, este evidenţiat de indecşii orari argintii şi de numeralele negre în stil Breguet. Ceasul este NOS, n-a fost purtat niciodată. Funcţionează ireproşabil.

Cîndva un simbol al eleganţei şi a înaltei clase politice a tovarăşelor din elita comunistă, ceasurile Zaria au ajuns astăzi subiect de istorie. Zaria (“Zori”, în limba rusă) a fost fabricat în Uniunea Sovietică, un produs al celei de-a Treia fabrici de ceasuri. În 1935, guvernul sovietic planifică producţia Celei de-a treia fabrici de ceasuri cu scule aduse din Franţa. În 1938, primul ceas marca Zaria (model T-18) este produs de fabrica de biciclete ZIF. În 1940, fabrica devine Penza, cea de-a treia fabrica de ceasuri, iar ZIF devine Zvezda. În 1941 începe producţia de maşini-unelte şi pentru alte fabrici de ceas din Uniunea Sovietică. În 1946 începe producţia de ceasuri Pobeda. Peste numai trei ani, producţia de ceasuri Zaria devine exclusiv pentru ceasuri de damă. În acelaşi an, Zaria introduce modelul cu “ticăit mărunt”. Între 1954-1955, la Minsk încep să fie produse ceasuri Zaria. Brandul deţine şi un inedit record mondial: în 1962 Zaria produce cel mai mic ceas cu secundar din lume !

Ceasul provine din colecţia personală şi este într-o condiţie NOS. Se livrează cu cutia originală, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe, capră sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 15 aprilie 2018 Actualizat: 27 martie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Doxa
1.360 lei
Zaria
765 lei
Junghans
410 lei
Cauny
420 lei
Foresta
280 lei