Kama închidere „în baionetă”, mecanism 2602

CEAS BARBATESC KAMA Inscris de Ceasornicar
0176
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

........... mecanism 2602 ............ Fabrica de Ceasuri din Tschistopol ........... Kama ......... .

Cînd armata germană a invadat Rusia, ............ Kama. ........... celui de-a 2-lea Război Mondial, ........... Tschistopol Glavpribor......... mecanisme Vostok, .............. ceasurile Kama ........... .

Ceasul arată bine și funcționează perfect. A fost verificat și reglat recent, dar recomandăm totuși o revizie completă. Piesa se vinde împreună cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteți alege o frumoasă curea din piele autentică de struț, șarpe, capră sau vițel (găsiți curele pentru ceas la secțiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiți la secțiunile „pernițe” și „cutii ceasuri”.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 24 noiembrie 2013 Actualizat: 25 mai 2014 Vizualizari: 2099

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Comentarii:

linu cogeac - 12 februarie 2014
Raporteaza ofer 40 de lei
linu cogeac - 12 februarie 2014
Raporteaza prezentarea ceasului e mai mult decat profesionista, dar nu am desprins de-acolo dimensiunea ceasului
owner - 12 februarie 2014
Raporteaza Aveti dreptate, nu stiu cum de mi-a scapat ! Observati ca la toate ceasurile dau dimensiuni, distanta intre anse s.a.m.d., dar... pur si simplu aici am avut o scapare :D Am sa masor in week-end si scriu ! Dar este o dimensiune cam standard la ceasurile rusesti, cred ca vreo 37 daca nu ma-nsel. Am sa masor si remediez :)
owner - 17 februarie 2014
Raporteaza Am adaugat dimensiunile (diametru + distanta intre anse)...
Pergu Iulian - 09 aprilie 2014
Raporteaza Mecanismul e de ZIM, care n-a fost folosit niciodata la Kama. Daca era produs unde spuneti, ar fi trebuit sa fie pe mecanism:ch ch z. Deci este un "franken".
owner - 09 aprilie 2014
Raporteaza Am explicat deja acest aspect.
Pergu Iulian - 11 aprilie 2014
Raporteaza Pacat! L-as fi luat. Arata bine!
owner - 11 aprilie 2014
Raporteaza Da, arata bine si nici nu-i scump. Daca ati fi citit atit explicatiile mele, cit si daca ati cere opinia unor alti colectionari mai in virsta sau care se pricep, ati fi aflat ca la ceasurile rusesti "anomalii" de genul "pe cadran scrie 17 rubine si mecanismul e cu 19", sau "Poljot cu mecanism de Raketa" sint uneori intilnite iar ceasurile sint cit se poate de autentice ! Explicatia este ca pe vremea regimului sovietic se intimpla ca unei fabrici sa i se termine stocul de carcase, mecanisme sau alte componente. Tovarasul director dadea urgent un telefon la judeteana de partid (sau la colhoz, unde putea) si spunea ca musai tre' sa faca productie altfel sufera dezvoltarea socialista. I se livrau, de la alta fabrica, carcase sau mecanisme sau ce era nevoie, care se potriveau descrierii tehnice. Acest lucru se intimpla frecvent si in Romania socialista :)
Pergu Iulian - 12 aprilie 2014
Raporteaza Am auzit atatea de la unii in varsta sau "care se pricep". Unele pareri erau strict personale, nu se bazau pe nimic real. Putem sa credem orice, dar daca nu este demonstrat degeaba. Chiar daca in perioada comunista se mai faceau lucrurile de care spuneti, exista mereu un act care dovedea colaborarea intre fabrici. Asa se descarcau si ei la capitolul "productia in cincinalul curent".
owner - 12 aprilie 2014
Raporteaza Sa stiti ca daca-mi cereti arhiva Comsomolului sau arhiva acestor fabrici, n-o am :) Si nici actul care sa demonstreze aceste schimburi, pentru simplul motiv ca nu cred ca mai exista nimeni care sa aiba aceste documente. Poate doar daca faceti o excursie la Moscova si va interesati :)
Pergu Iulian - 12 aprilie 2014
Raporteaza Voiam sa spun doar ca nici la baza aceste presupuneri n-au decat simple pareri. Cine dintre cei care "cunosc" a afirmat ce spuneti nu s-au bazat de fapt pe nimic. Este posibil ca aceste schimburi intre fabrici sa nu fi existat si sa fie doar niste consideratii "economice". Dar asta e alta discutie.
owner - 12 aprilie 2014
Asa este... Desigur, faceti cum doriti...


Adauga comentariul tau:






Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Elvia
500 lei
Hellas
340 lei
Slava
600 lei
Luch
650 lei
ZVEZDA
310 lei