Technos mecanism AS 1130 (Wehrmachtswerk)

CEAS BARBATESC TECHNOS Inscris de Ceasornicar
250 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas, o marcă mai rar întîlnită pe piața ceasurilor vintage, este echipat cu un mecanism Anton Schield AS 1130 cu 17 rubine și secundar periferic, fabricat între 1955 și 1960. Acest mecanism este un așa numit Wehrmachtswerk (mecanism de uz militar, sursa: ranfft.de) dezvoltat din calibrele AS 1211 și AS 984 și a fost produs în diferite variante: cu 15, 16, 17 sau 21 de rubine, cu diferite eșapamente sau cu regulator Reed’s. Cert este că acest tip de mecanism a fost produs foarte scurt timp, fiind înlocuit de AS 1188 cu secundar central. Ceasul are diametrul de 38 mm și distanța între anse de 18 mm, iar mecanismul are 29 de mm diametru și 3,8 mm înălțime. Balansierul prevăzut cu șuruburi de compensare bate cu 18.000 de alternanțe pe oră, iar arcul motor asigură, complet armat, o rezervă de putere de 41 de ore. Cadranul este în stare bună, carcasa poartă patina timpului, iar capacul spate din oțel este în stare foarte bună. Toate piesele sînt cele originale, inclusiv remontoarul. Din calibrele AS 1211 și 984 s-a dezvoltat mai tîrziu și AS 1215, un mecanism foarte rar întîlnit astăzi.

În istoria industriei elvețiene de ceasuri, anul 1850 este reprezentat cu tradiție și mîndrie. Acest an marchează apariția TECHNOS (Gunzinger Frères S.A. Rosières / Welschenrohr, Soleure), o marcă înregistrată ce avea să devină celebră în întreaga lume prin ceasurile extrem de robuste. De-a lungul timpului, manufactura a investit permanent în cercetarea de materiale și tehnologii noi, stabilind chiar tendințe în materie de design și inovație. La începuturile companiei, Melchior Gunzinger deschidea mica afacere de familie cu ceasuri în localitatea elvețiană Welschenrohr. Firma a fost denumită după numele fondatorului ei, M. Gunzinger–Hug. Prin anii 1900, fiul fondatorului, Joseph Gunzinger, care era nemulțumit de producția și de cifra de afaceri a companiei, a înregistrat o nouă marcă, sub numele de TM Technos. Manufactura a continuat să producă sub noul brand ceasuri bazate pe mecanisme mecanice, care erau asamblate complet manual în atelierele proprii !!! Ceasurile Technos au devenit repede celebre prin calitatea tradițional elvețiană și prin robustețea lor, cîștigînd o mare popularitate în afara granițelor Elveției. În anii ’70, odată cu revoluția ceasurilor quartz, o mulțime de firme orologere elvețiene au fost nevoite să se unească în sindicate mai mari, pentru a evita falimentul. Dar, la începutul secolului XX, cînd pînă și firme celebre ca IWC au ales tehnologia quartz, Technos a fost printre puținele firme care au ales un alt mod de dezvoltare: a continuat să producă ceasuri mecanice de înaltă calitate și fiabilitate. În epocă, ceasurile Technos erau de zece ori mai bune decît un Atlantic, rivalizînd în fiabilitate cu nume mari ale orologeriei elvețiene. Unul dintre sloganurile mărcii descria ceasurile Technos drept „indestructibile”. În 1956, atrasă de calitatea ceasurilor ei, o firmă braziliană (Centauro Importadora, cu sediul în Rio Grande do Sul) a început să reprezinte societatea Technos în Brazilia cu sloganul „Cea mai punctuală Elveție din lume”. Succesul afacerii nu s-a lăsat așteptat, astfel că brazilienii au cumpărat întreaga companie și i-au mutat sediul în orașul proprietarului, în Brazilia. În scurt timp, Technos a devenit unul dintre liderii de pe piața națională a industriei braziliene de ceasuri.

Ceasul provine din colecția personală, arată și funcționează bine, dar recomandăm o revizie. Piesa se vinde fără cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Curele pentru ceas 100% handmade găsiți la secțiunea „curele piele”. Alte accesorii pentru ceasuri găsiți la secțiunile „pernițe” și „cutii ceasuri”.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 02 ianuarie 2014 Actualizat: 18 aprilie 2024 Vizualizari: 2963
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Sekonda
210 lei
Accesorii
160 lei
Zentra
700 lei
Barrett
535 lei
WILHELM
600 lei