unicat: ceas de buzunar în formă de minge de golf, mecanism FHF 3, fabricaţie 1935, gravură Dai Rees (celebru jucător britanic de golf). Piesă de muzeu !

CEAS BARBATESC CEAS DE BUZUNAR Inscris de Ceasornicar
2.500 EUR
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas de buzunar Dunlop England, în formă de minge de golf, este echipat cu un mecanism FHF 3 cu 17 rubine şi secundar periferic, fabricat în 1935. Ceasul are diametrul de 37 mm şi grosimea totală de 19 mm, iar mecanismul are diametrul de 29,33 mm. Balansierul bimetalic, prevăzut cu şuruburi de compensare şi spirală Breguet, execută 18.000 de alternanţe pe oră. Carcasa în formă de minge de golf, are gravată pe ambele feţe cifra 3 şi Dunlop, England. Toate cele trei capace sînt în stare perfectă. Capacul ce acoperă cadranul are ştanţate la interior numărul brevetului elveţian, 107244, Reg. no. 703616 şi "metalargente". Primul capac al mecanismului are ştanţată la interior seria 65702 iar la exterior o inscripţie gravată în 1936. Cadranul, cu cifre arabe şi indicatoare albăstrite termic, este în stare perfectă. Dar ceea ce face acest ceas cu adevărat special este inscripţia gravată pe spate: "Surrey Championship, Addington Golf Club, course record-score 68, D.J. Rees, 27.10.1936". În traducere liberă: "Campionatul Comitatului Surrey, Clubul de golf Addington, record de scor, 68, D.J. Rees, 27.10.1936". Acest ceas este o adevărată piesă de muzeu, conform inscripţiei el a fost primit ca premiu, sau a fost dăruit de cineva apropiat lui David James Rees (sau Dai Rees, cum i se spunea uzual), celebru jucător britanic de golf.

David James Rees (31 martie 1913 - 15 noiembrie 1983) a fost unul dintre cei mai mari jucători britanici de golf. Cîştigător a numeroase turnee de prestigiu din Anglia, Europa şi din lume, Rees a rămas în istorie drept căpitanul echipei Marii Britanii la Ryder Cup 1957, cînd a învins Statele Unite la Lindrick Golf Club din Yorkshire. A fost singura înfrîngere pe care au suferit-o Statele Unite în această competiţie, între 1933 şi 1985 ! Dai Rees, căci aşa i se spunea de obicei, s-a născut în Fontegary, lîngă Glamorgan Valley (Ţara Galilor). A crescut în preajma golfului, ambii părinţi fiind angajaţi la The Leys Golf Club. Se mută la Aberdare, unde tatăl său preia funcţia de şef la clubul din localitate. Rees şi-a început cariera profesionistă la 16 ani, ca asistent al tatălui său. S-a mutat la clubul de golf Whitchurch de lîngă Cardiff, apoi la Clubul de Golf Surbiton, unde a rămas pînă la preluarea funcţiei de şef la South Herts Golf Club în 1946, post pe care a rămas pînă în 1983. A cîştigat numeroase turnee în întreaga lume - de patru ori News of The World Match Plays, două British Masters, open-urile irlandez, belgian şi elveţian, precum şi Campionatul PGA din Africa de Sud. De multe ori, în turnee mari, învingea jucători care aveau jumătate din vîrsta lui (sursa: Dai Rees, "Golf. My way", editura William Heinemann, 1951). Cu un record winn-loss-draw extraordinar, a jucat în nouă competiţii Ryder Cup, conducînd echipa Marii Britanii în cinci dintre acestea. În urma triumfului din 1957, Dai Rees a cîştigat premiul BBC Sports Personality of the Year, poate cel mai cunoscut premiu sportiv al Angliei. A fost făcut comandor al ordinului Imperiului Britanic în 1958. Astăzi, obiectele care i-au aparţinut sînt foarte căutate de colecţionari.

Ceasul provine din colecţia personală şi este în stare foarte bună, atît estetic cît şi tehnic. Funcţionează perfect chiar şi astăzi, la mai bine de 80 de ani de la fabricare. Revizia completă a fost făcută în 2017 (desfăcut complet, curăţat mecanic şi ultrasonic, uns, ansamblat înapoi). Se livrează ca în fotografii, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are o carcasă solidă este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 26 decembrie 2019 Actualizat: 04 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Diehl
315 lei
pronto
400 lei
Esprit
50 lei
Ural
500 lei
Tissot
750 lei