Zaria vintage, cadran guilloche, mecanism 2009

CEAS DAMA ZARIA Inscris de Ceasornicar
280 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas de damă, produs aproximativ în anii ’60, este echipat cu un mecanism Zaria 2009 cu 17 rubine și secundar central. Ceasul are diametrul de 26 mm și distanța între anse de 12 mm, iar mecanismul are 20 mm diametru și 4,75 mm înălțime. Balansierul lis din glucydur efectuează 21.600 de alternanțe pe oră, lucru ce îi conferă o bună precizie. Arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 40 de ore. Cadranul este ornat în partea centrală cu frumoase guilloche-uri în formă de raze de soare. Numele de „Zaria” a fost stabilit în 1963, în limba rusă înseamnînd „zori de zi”. În mitologia slavonă veche, Zaria era o zeiță a frumuseții, asociată cu răsăritul, sau dimineața.

Cîndva un simbol al eleganței și a înaltei clase politice a tovarășelor din elita comunistă, ceasurile Zaria au ajuns astăzi subiect de istorie. Zaria a fost fabricat în Uniunea Sovietică, un produs al celei de-a Treia fabrici de ceasuri. În 1935, guvernul sovietic planifică producția Celei de-a treia fabrici de ceasuri în orășelul Penza-Oblast, situat la 625 km de Moscova, pe rîul Sura, cu scule aduse de la fabrica LIP din Franța. Fabrica s-a numit la început „Frunze” și a fost construită în locul fabricii de biciclete ZIF. Primele ceasuri produse aici, numite Zvezda, derivau din calibrul T18 pe care firma LIP l-a cedat către URSS, la fel ca și calibrul K26 din care s-a dezvoltat brandul Pobeda. Din 1949 producția a fost orientată exclusiv pe ceasuri de damă. Brandul deține și un inedit record mondial: în 1962 Zaria produce cel mai mic ceas cu secundar din lume !

Revizia a fost făcută recent la Atelierul de Orologerie Adrian Sîrbu. A fost demontat complet a mecanismul, curățate toate piesele, apoi remontat și unsă fiecare piesă cu ulei elvețian Moebius 9000 și 9001. Ceasul este într-o condiție estetică bună și funcționează bine pentru vîrsta lui. Piesa se vinde cu tot cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteți alege o frumoasă curea din piele autentică de struț, șarpe, capră sau vițel (găsiți curele pentru ceas la secțiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiți la secțiunile „pernițe” și „cutii ceasuri”.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 03 iulie 2013 Actualizat: 25 decembrie 2023 Vizualizari: 2402
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Jungfrau
300 lei
Olma
500 lei
Provita
710 lei
Chaika
452 lei