ceas Ausal automatic, mecanism Felsa 4002 cu 25 de rubine, fabricaţie 1960

CEAS BARBATESC AUSAL Inscris de Ceasornicar
600 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Ausal este echipat cu un excelent mecanism automatic F 4002 în varianta de top cu 25 de rubine (a fost fabricat şi în variante cu 17 sau 21 de rubine), secundar central şi calendar, fabricat aproximativ în 1960. Are roţi perforate şi dublă armare, mecanică şi automatică. Acest mecanism era atît de bine realizat încît pe baza lui s-a dezvoltat ulterior o întreagă familie de mecanisme automatice, fiind preluat şi modificat inclusiv de Meyer&Stüdeli pentru elaborarea calibrului 441. Ceasul are diametrul de 36 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are diametrul 26 mm şi o înălţime de 5,6 mm. Balansierul de mari dimensiuni, prevăzut cu amortizoare Incabloc, execută 18.000 de alternanţe pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 44 de ore. Capacul spate din oţel este pe filet, cu seria 515595. Carcasa, fabricată în atelierul din St.-Ursanne de văduva celebrului ceasornicar Paul Bouvier, este placată cu 20 de microni de aur (marcaj între anse, la ora 6, atît pentru placaj cît şi poansonul fabricantului). Un ceas excelent păstrat timp de 60 de ani, care arată mult mai bine în realitate.

Cel mai probabil, Ausal face parte din pleiada mărcilor de ceasuri elveţiene apărute ca urmare a dezvoltării accelerate a industriei orologere, dar care au dispărut rapid ori în urma crizei quartz, care a îngenuncheat sectorul elveţian de profil, ori ca urmare a preluărilor, fuziunilor şi achiziţiilor frecvente în acest domeniu, ori, pur şi simplu care s-au închis pentru că n-au reuşit să se impună pe o piaţă atît de competitivă cum este orologeria elveţiană. Cert este că Ausal fabrica ceasuri de înaltă calitate, cu mecanisme foarte bune, unele modele fiind lansate în colaborare cu firme de prestigiu (cum sînt diverele la adîncimi extreme produse de Ausal în parteneriat cu celebra casă Squale). Destul de greu de găsit astăzi un exemplar în stare bună.

Ceasul este într-o condiţie estetică excelentă şi funcţionează foarte bine. Revizia completă a fost făcută recent. Face parte din colecţia personală şi se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi comanda o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”). Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 15 martie 2020 Actualizat: 29 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Accesorii
250 lei buc.
Favre-Leuba
2.400 lei
Omega
2.500 lei
Certina
1.300 lei
Ghitor
250 lei