ceas Cornavin cu imaginea unui narval pe cadran, mecanism 2602 fabricat în anii ‘60

CEAS BARBATESC CORNAVIN Inscris de Ceasornicar
190 LEI
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Cornavin, aşezat într-o carcasă robustă, este echipat cu unul dintre cele mai solide mecanisme produse în spaţiul ex-sovietic, ZIM 2602 (baza este un R26, produs sub licenţă LIP) cu 15 rubine. Ceasul are dimensiunile 39x40 mm şi distanţa între anse de 16 mm, iar mecanismul cu seria 45293 are diametrul de 26 mm şi grosimea de 3,9 mm. Balansierul cu şuruburi de compensare este din glucydur şi are o spirală din oţel cu spira terminală tip Breguet care asigură 18.000 de alternanţe pe oră. Arcul motor din elynvar cu spirală dublă Cornu asigură o rezervă de mers de 37 ore. Mecanismul este fabricat la cea de-a 2-a fabrică de ceasuri din Moscova, aproximativ în anii ’60. Ceasul este prevăzut cu un secundar periferic la ora „6”. Carcasa este placată electrochimic cu un strat de aur de 10 microni (marcaj pe carcasă, între anse, la ora 12). Capacul spate, din oţel, este marcat cu numele brandului.

Cornavin, cu imaginea unui narval (Monodon Monoceros, cetaceu din familia Monodontidae ce trăieşte în apele Oceanului Arctic şi care, în vremuri medievale, a dat naştere legendei inorogului, n.n.) pe cadran, a fost un brand folosit de Fabrica de ceasuri Luch din URSS numai pentru seriile destinate exportului. Fabrica a fost fondată în 1953 în oraşul Minsk din Belarus. Primele ceasuri au fost produse în decembrie 1955. În 1956 au fost lansate ceasurile Zaria, cu licenţă şi suport tehnic asigurat de fabrica din Penza. Apoi au fost scoase ceasurile Luch, iar în 1963 producţia a atins nivelul de peste un milion de ceasuri. Din 1964 a început exportul, cu mecanismul Luch 1300, care a fost cel mai mic mecanism produs vreodată în URSS, cît o monedă de 10 kopeici. În 1974, la expoziţia de la Leipzig, ceasul de damă cu armare automată Luch 1816 a primit medalia de aur. Brandul „Cornavin” a fost folosit numai pentru seriile de ceasuri destinate exportului, de o calitate mult mai mare şi cu un design mai deosebit.

Ceasul este în stare foarte bună şi funcţionează la secundă. Se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe, capră sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 28 februarie 2015 Actualizat: 08 martie 2024 Vizualizari: 2378
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 887
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Mortima
525 lei
Laco
600 lei
Nivada
850 lei
Aurora
335 lei
Slava
750 lei