ceas Rewel, mecanism Unitas 6410 N Wehrmachtswerk, fabricaţie anii ' 60

CEAS BARBATESC REWEL Inscris de Ceasornicar
600 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Rewel este echipat cu un superb mecanism auriu Unitas 6410 N cu 17 rubine, secundar periferic şi calendar, fabricat în anii ’60 (după material, forma podurilor şi decupaje). Chiar şi mecanismul este cunoscut drept Wehrmachtswerk, mecanism „de uz militar” (sursa: arhiva dr. Roland R.). Sufixul "N" desemnează modificări la balansier. Ceasul are diametrul de 38 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are diametrul de 29 mm şi înălţimea de 4,6 mm. Balansierul lis este prevăzut cu amortizoare Novodiac şi efectuează 18.000 de oscilaţii, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers strategică de 47 de ore. Capacul spate, din inox, este pe filet şi are seria 52600. Cadranul este simplu, cu indecşi şi indicatoare negru-aurii, perfect lizibile. Dar ceea ce face acest ceas deosebit este mecanismul, cu o culoare şi decupaje cum se mai fabricau doar în vremurile în care ceasurile erau făcute de ceasornicari, nu de maşini.

Manufactura Froidevaux Freres, înfiinţată în 1887, producea iniţial in house, în serie mică, membrii aceleiaşi familii fiind şi meştesugarii ce fabricau piese orologere delicate. După primul război mondial se dezvoltă foarte mult producţia, compania ajungînd să deţină, la un moment dat, şase fabrici în Neuchâtel, Porrentruy, Müntschemier, Biel, La Chaux-de-Fonds şi Les Breuleux. A mai produs ceasuri şi sub mărcile Cadol(a), Escudia, Fontain, Helbros, Soly sau Teseo.

Ceasul face parte din colecţia personală şi se află într-o stare tehnică şi estetică foarte bună. Revizia a fost făcută recent. Se livrează împreună cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi comanda o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”). Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 11 martie 2023 Actualizat: 08 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
ZVEZDA
310 lei
Solo
700 lei
Rodina
750 LEI
Zentra
700 lei