ceas Adora automatic, mecanism Durowe Duromat 1162 fabricaţie 1960

CEAS BARBATESC ADORA Inscris de Ceasornicar
660 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas automatic Adora, mai rar întîlnit, este echipat cu un mecanism automatic Durowe Duromat 1162 cu 25 de rubine şi secundar central. După caracteristici, mecanismul pare fabricat în 1960 (de altfel, această maşinărie a fost produsă doar între 1956 şi 1963). Ceasul are diametrul de 35 mm şi distanţa între anse de 17 mm, iar mecanismul are diametrul de 25,6 mm şi înălţimea de 6,7 mm. Balansierul prevăzut cu şuruburi de compensare şi amortizoare Duro-Shock se roteşte cu 18.000 de oscilaţii pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 30 de ore. Cadranul este excelent păstrat, cu indecşi orari şi indicatoare aurii, în ton cu carcasa. Carcasa este placată cu 20 de microni de aur (marcaj pe capacul spate).

Denumirea Adora pleacă de la iniţialele fondatorului mărcii, Adolf Rapp. Acesta înfiinţează, în 1952, în orăşelul german Schwäbisch Gmünd, manufactura Adora, care va rezista pînă în 1985, supravieţuind celui de-al doilea Război Mondial şi mai ales pentru că după încheierea acestuia a rămas în "partea bună" a Zidului Berlinului. Pentru a rezista vremurilor grele ale revoluţiei quartz, Adora intră în 1974 într-o asociere cu alte case orologere germane, asociere numită Cooperativa Germană de Ceasuri „Pallas”. Ceilalţi parteneri ai asocierii sînt PaRa (Paul Raff, care este şi iniţiatorul „Pallas”), Arctos, Stowa, Hugo Weinmann (cu marca „Exquisit”) şi Ormo. Cooperativa „Pallas” a dezvoltat în anii ’70 o nouă strategie de marketing, bazată pe efectele sinergiei (datorită acestei asocieri, încă mai putem găsi astăzi piese orologere de mare frumuseţe semnate Adora). Manufactura Adora a mai produs ceasuri şi sub mărcile Climatica, Adra, Adrette, Pallas sau... Rapp (aceasta din urmă avînd ca logo un cal cabrat, deasupra numelui proprietarului; puţină lume mai ştie astăzi că, după orologerie, a doua pasiune puternică a lui Adolf Rapp erau caii, mai precis cursele de cai, fiind nelipsit de pe hipodromurile de la Hamburg, München şi Hoppegarten).

Mecanismele Durowe, una dintre firmele de prestigiu ale industriei orologere germane, sînt proprietatea lui Jörg Schauer, care mai deţine şi binecunoscuta marcă de ceasuri Stowa. Richard Pfisterer a fost un fabricant exclusiv de carcase pentru ceasuri, cu sediul la Pforzheim. Simbolul utilizat pe carcasele placate cu aur era format din iniţialele proprietarului manufacturii, înscrise într-un romb.

Ceasul face parte din colecţia personală, arată excelent (cu excepţia unei mici fisuri a geamului între ora 6 şi 7) şi funcţionează la secundă ! Revizia a fost făcută recent. Se livrează împreună cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”). Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 06 martie 2021 Actualizat: 21 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Semco
320 lei
Duward
470 lei
Seiko
330 lei
Elves
450 lei
Zaria
400 lei