ceas Breil OK automatic, oţel, mecanism PUW 1464 cu 25 de rubine şi dublu calendar asimetric, fabricaţie 1970

CEAS BARBATESC BREIL Inscris de Ceasornicar
700 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Breil OK este echipat cu un mecanism automatic PUW 1464 Autorotor în varianta superioară cu 25 de rubine (a fost fabricat şi în varianta cu 17 rubine), secundar central şi dublu calendar asimetric. Acest tip de mecanism este rar întîlnit deoarece a fost produs timp de numai trei ani, între 1969 şi 1971, şi pentru că setarea calendarului se face într-un mod absolut neobişnuit: ziua se setează prin rotirea indicatoarelor în sensul acelor de ceasornic, pînă cînd ziua corectă apare în fereastra de zi; se setează data prin rotirea indicatoarelor înainte şi înapoi între ora 12 şi ora 8, pînă cînd se ajunge la data dorită; de fiecare dată, ziua se va schimba şi va reveni din nou la ziua setată anterior !); notă: în cazul lunilor cu mai puţin de 31 de zile, pentru a schimba data fără a schimba şi ziua se rotesc arătătoarele înapoi la ora 20:00 şi apoi se aduc înapoi pînă cînd apare data corectă a lunii următoare. Ceasul are dimensiunile de 40x42 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are diametrul de 25,6 mm şi înălţimea de 5,6 mm. Balansierul tip lis este prevăzut cu amortizoare Incabloc şi efectuează 18.000 de oscilaţii pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 39 de ore. Capacul spate din oţel, pe filet, are seria 143-429. Carcasa din oţel şi coroniţa sînt în stare foarte bună. Cadranul argintiu este în stare foarte bună, cu indecşi orari şi indicatoare argintii.

Un meşter ceasornicar de la începutul secolului XX, pe numele său Innocente Binda, visa să revoluţioneze istoria orologeriei. Nu era doar un ceasornicar obişnuit, perfect în măiestria lui, ci şi un visător care a avut o viziune în revigorarea modei pe termen lung în materie de ceasuri. Şi-a început afacerea în 1906, într-o localitate de pe malul lacului Maggiore, la graniţa dintre Italia şi Elveţia. Pe măsură ce clientela s-a extins, s-a mutat mai aproape de Milano, oraşul modei şi stilului. El şi echipa sa de ceasornicari au crezut tot timpul în inovaţie şi tehnologie, combinate cu designul ceasurilor. Povestea ceasurilor Breil porneşte în 1937, în acelaşi an firma lansînd şi o serie foarte mică de cronografe. Călătoria de neoprit, plină de succes, a ceasurilor Breil, începuse deja. În 1956 proprietarul mărcii a iniţiat o neobişnuită acţiune de promovare: a aruncat din Turnul Eiffel cîteva modele de ceasuri, pentru a demonstra că după o cădere de 302 metri acestea sînt complet funcţionale. Ceasurile Breil au rămas totuşi necunoscute o lungă perioadă de timp, pînă cînd, în anii ’90, noii proprietari decid să mute producţia în Italia; în 1994, Breil a fost un val tsunami care a acoperit totul şi în cîţiva ani a atins o popularitate de nivel mondial ! În reclamele din acei ani, compania a lansat o linie de ceasuri bărbăteşti dar care erau promovate de femei celebre: Monica Bellucci, Carré Otis, Jessica Alba, Charlize Theron, au fost modelele acestei campanii. În octombrie 2007, producţia de ceasuri Breil a revenit în Elveţia, unde au fost deschise noi linii de ansamblare. Ceasurile fashion, în general, nu aveau precizie şi excelenţă tehnică, iar ceasurile elveţiene erau de neegalat în tehnologie şi precizie, dar le lipseau multe elemente de stil şi eleganţă. Ceea ce a făcut Innocente Binda a fost să combine aceste lucruri, adică să amestece arta cu tehnologia ! Marca Breil este astăzi strîns legat de lumea luxului şi a eleganţei, personificînd dorinţe, vise şi un stil de viaţă modern.

Ceasul provine din colecţia personală, arată foarte bine şi funcţionează la secundă. Se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 17 decembrie 2023 Actualizat: 17 martie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Atlantic
160 lei
Mechta
390 lei
Slava
380 lei
Adriatica
555 lei
Tourist
1.500 lei