ceas Constanta, foarte rar, mecanism extrem de rar August Hohl 1057, fabricaţie anii ’40

CEAS BARBATESC CONSTANTA Inscris de Ceasornicar
1.555 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Constanta, extrem de rar întîlnit pe piaţa ceasurilor vintage, este echipat cu un mecanism in house AHO 1057. Acest calibru este o adevărată raritate, unul dintre mecanismele cu armare manuală cel mai puţin întîlnite fabricate de atelierele August Hohl din Pforzheim. În simplitatea lui, acest mecanism depăşeşte cu mult, în privinţa fiabilităţii, mecanismele elveţiene similare din aceeaşi perioadă. Puţine dintre aceste maşinării sînt disponibile pe piaţa ceasurilor vintage. Mecanismul de 23,3 mm diametru, cu 15 rubine şi secundar periferic, impresionează prin construcţia clasică, şi mai presus de aceasta prin construcţia de tip sandwich, necesară avînd în vedere pinionul secundarului, acţionat indirect. Platourile angulare sînt foarte estetice, balansierul care efectuează 18.000 de rotaţii fiind asigurat de un dispozitiv antişoc spectaculos, probabil produs şi acesta in house. Ceasul are diametrul de 33 mm şi distanţa între anse de 16 mm. Carcasa, geamul şi remontoarul (vezi foto 6) sînt în stare foarte bună. Capacul spate este ştanţat cu logo-ul fabricantului, acronimul AHO într-un oval. Cadranul, foarte bine păstrat pentru vîrsta lui, are toate inscripţiile intacte iar zona centrală este decorată cu guilloche-uri în formă de cerc. O piesă foarte rară, cu un mecanism şi mai rar, nedescris nici măcar în publicaţii sau enciclopedii de specialitate. Probabil un cadou perfect pentru cineva din... Constanţa ! :)

Constanta este singura marcă sub care a produs una dintre cele mai bune manufacturi germane din toate timpurile, August Hohl. Ceasurile acestei companii erau de o calitate excepţională, comparabile cu cele elveţiene, ba chiar depăşind industria elveţiană de ceasuri în ce priveşte fiabilitatea unor mecanisme. August Hohl a fost înregistrată ca manufactură orologeră în 1930, cu sediul la Pforzheim, şi a produs numai ceasuri de mînă echipate cu mecanisme de 23,3 şi de 25,6 mm diametru (sursa: Lexikon der Deutschen Uhrenindustrie 1850-1980, Hans Heinrich Schmid). Toate componentele ceasurilor August Hohl erau produse in house, compania fiind înregistrată inclusiv ca producător de carcase şi accesorii. Surprinzător, nu există nici o altă informaţie despre soarta acestei excepţionale companii !

Ceasul este într-o stare tehnică şi estetică foarte bună. Face parte din colecţia personală şi funcţionează la secundă. Se livrează împreună cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 15 martie 2020 Actualizat: 03 martie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Orgeval
330 lei
Slava
400 lei
Ricoh
610 lei