Wostok mecanism 2605, mai rar întîlnit, cu secundar periferic şi calendar

CEAS BARBATESC WOSTOK Inscris de Ceasornicar
138 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest Wostok este un model destul de rar, echipat cu un mecanism 2605 cu 17 rubine, întoarcere manuală, secundar periferic la ora „6” şi calendar. Raritatea este dată de combinaţia „secundar periferic + calendar”, secundarul nefiind cuplat la mecanism ca la cele cu secundar central. Ceasul are diametrul de 37 mm şi distanţa între anse de 18 mm. Mecanismul are diametrul de 26 mm, grosimea de 4,75 mm şi amortizoare antişoc la balansierul cu şuruburi de compensare (pentru o mai mare precizie). Spirala plană de tip Breguet asigură o frecvenţă de 18.000 alternanţe pe oră. Arcul motor, complet încărcat, asigură o rezervă de mers de 41 de ore. Capacul din inox are inel filetat şi este antişoc şi antipraf. Carcasa şi bezelul sînt placate cu peste 10 microni de aur. Faţă de modelele cu secundar central şi calendar, acest mecanism mai rar întîlnit are un sistem pe cît de simplu pe atît de ingenios şi eficient de schimbare a datei: roata centrală acţionează o pîrghie, care la rîndul ei antrenează, odată cu rotaţia completă a roţii, o gheară ce schimbă automat data. Simplu şi eficient, fără complicaţii inutile, tipic rusesc.

Fabrica de ceasuri Wostok („Răsărit”, în limba rusă) îşi are originea în anul de război 1941, cînd a fost mutată Fabrica de Ceasuri nr. 2 din Moscova, în localitatea Tschistopol Glavpribor, pe rîul Kama, la 800 km distanţă de Moscova. Aici, la unitatea NK MV 835, a fost produs echipament militar dar şi ceasuri de bord pentru tancuri şi avioane. După terminarea războiului şi revenirea Fabricii nr. 2 la Moscova (devenită mai tîrziu “Slava”), au ramas în Tschistopol capacităţi de producţie unde s-au realizat diverse echipamente, ceasuri de mînă pentru militari, dar şi ceasuri pentru piaţa civilă. Din 1942 s-a numit Fabrica de Ceasuri Tschistopol (Tschistopol Ciasovaia Zavod). În 1964 a fost stabilit numele de Wostok. Din 1995, numele a fost modificat în Vostok. La început s-au produs mecanismele K-43 şi K-26, folosite la ceasurile Pobeda. În 1952 se realizează ceasul Kama, în carcasă rezistentă la şocuri şi apă. În 1962 se lansează ceasul “Komandirskie” (Comandant) iar fabrica devine furnizor oficial al Ministerului Apărării din URSS. În 1968 se lansează ceasul “Amfibia”. În 1992 fabrica trece în jurisdicţia Republicii Tatarstan şi ceasurile Vostok sînt exportate în cantităţi mari în Europa, SUA şi Elveţia.

Ceasul a fost verificat, reglat şi curăţat, dar fără a suferi o revizie completă; este într-o condiţie tehnică şi estetică bună ! Se vinde impreuna cu o curea dedicata, noua, din piele maro, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe, capră sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 02 ianuarie 2014 Actualizat: 19 octombrie 2014 Vizualizari: 954
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 388
Anunturi marcate ca vandute: 223
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Comentarii:

Adrian - 04 februarie 2014
Raporteaza Felicitari, un ceas frumos in stare buna. 2605 Wostok este "copilul" unui alt ceas sovietic, unul destul de rar printre colectionari. Primul experiment de combinare a masinii de acest cu un calendar s-a numit "Saturn" care a fost cel dintai ceas sovietic cu calendar. Acesta afisa in partea de sus a cadranului, sub cifra 12, initialele celor 7 zile ale saptamanii.
owner - 04 februarie 2014
Raporteaza Aha, multumesc, inca o informatie interesanta care va completa tabloul ceasurilor sovietice !
daniel pungaru - 26 martie 2014
Raporteaza ofer 70 de lei
owner - 26 martie 2014
Raporteaza Imi pare rau, dar pretul corect este afisat. Sint convins insa ca veti gasi unul la acest pret, cu putina perseverenta.


Adauga comentariul tau:


Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Poljot
95 lei
Bulova
445 lei
Revue Thommen
1.850 EUR
Pobeda
89 lei
Oris
790 lei