Wostok mecanism 2605, mai rar întîlnit, cu secundar periferic și calendar

CEAS BARBATESC WOSTOK Inscris de Ceasornicar
160 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest Wostok este un model destul de rar, echipat cu un mecanism 2605 cu 17 rubine, întoarcere manuală, secundar periferic la ora „6” și calendar. Raritatea este dată de combinația „secundar periferic + calendar”, secundarul nefiind cuplat la mecanism ca la cele cu secundar central. Ceasul are diametrul de 37 mm și distanța între anse de 18 mm. Mecanismul are diametrul de 26 mm, grosimea de 4,75 mm și amortizoare antișoc la balansierul cu șuruburi de compensare (pentru o mai mare precizie). Spirala plană de tip Breguet asigură o frecvență de 18.000 alternanțe pe oră. Arcul motor, complet încărcat, asigură o rezervă de mers de 41 de ore. Capacul din inox are inel filetat și este antișoc și antipraf. Carcasa și bezelul sînt placate cu peste 10 microni de aur. Față de modelele cu secundar central și calendar, acest mecanism mai rar întîlnit are un sistem pe cît de simplu pe atît de ingenios și eficient de schimbare a datei: roata centrală acționează o pîrghie, care la rîndul ei antrenează, odată cu rotația completă a roții, o gheară ce schimbă automat data. Simplu și eficient, fără complicații inutile, tipic rusesc.

Fabrica de ceasuri Wostok („Răsărit”, în limba rusă) își are originea în anul de război 1941, cînd a fost mutată Fabrica de Ceasuri nr. 2 din Moscova, în localitatea Tschistopol Glavpribor, pe rîul Kama, la 800 km distanță de Moscova. Aici, la unitatea NK MV 835, a fost produs echipament militar dar și ceasuri de bord pentru tancuri și avioane. După terminarea războiului și revenirea Fabricii nr. 2 la Moscova (devenită mai tîrziu “Slava”), au ramas în Tschistopol capacități de producție unde s-au realizat diverse echipamente, ceasuri de mînă pentru militari, dar și ceasuri pentru piața civilă. Din 1942 s-a numit Fabrica de Ceasuri Tschistopol (Tschistopol Ciasovaia Zavod). În 1964 a fost stabilit numele de Wostok. Din 1995, numele a fost modificat în Vostok. La început s-au produs mecanismele K-43 și K-26, folosite la ceasurile Pobeda. În 1952 se realizează ceasul Kama, în carcasă rezistentă la șocuri și apă. În 1962 se lansează ceasul “Komandirskie” (Comandant) iar fabrica devine furnizor oficial al Ministerului Apărării din URSS. În 1968 se lansează ceasul “Amfibia”. În 1992 fabrica trece în jurisdicția Republicii Tatarstan și ceasurile Vostok sînt exportate în cantități mari în Europa, SUA și Elveția.

Ceasul a fost verificat, reglat și curățat, dar fără a suferi o revizie completă; este într-o condiție tehnică și estetică bună ! Se vinde impreuna cu o curea dedicata, noua, din piele maro, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteți alege o frumoasă curea din piele autentică de struț, șarpe, capră sau vițel (găsiți curele pentru ceas la secțiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiți la secțiunile „pernițe” și „cutii ceasuri”.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 02 ianuarie 2014 Actualizat: 24 iunie 2020 Vizualizari: 3135
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1051
Anunturi marcate ca vandute: 677
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Veglia
1.850 lei
Mardon
570 lei
Junghans
750 lei
Zaria
200 lei
Mir
270 lei