Wostok model rar, mecanism 2209

CEAS BARBATESC WOSTOK Inscris de Ceasornicar
0094
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas este echipat cu unul dintre cele mai bune mecanisme fabricate în fosta Uniune Sovietică, un Wostok 2209 cu 18 rubine, secundar central și .................... ................ .................... .................. ................... ................ ....... ................ .................... ............. mecanismul confirmă trendul anilor ’60 al industriei orologere sovietice (reprezentat și de Poljot 2209, Raketa 2209, Zaria 2209), ................. ...................... .................... .................. Ceasul se remarcă prin indecșii orari în formă de fulgere, din cele patru puncte cardinale.

Fabrica de ceasuri Wostok („răsărit”, în limba rusă) are originea în anul de război 1941, ................... ........................ .................... ................... ............. Din 1942 s-a numit Fabrica de Ceasuri Tschistopol (Tschistopol Ciasovaia Zavod). În 1964 a fost stabilit numele de Wostok (abia în 1995 a fost modificat în „Vostok”). .................... ..................... ..................... ................ .................. ...... În 1962 se lansează ceasul “Komandirskie”, iar fabrica devine furnizor oficial al Ministerului Apărării din URSS. În 1968 se lansează ceasul “Amfibia”. .................... ..................... ................. ................... .................... ............ mecanismul “Wostok 2809” cu secundar central, inspirat din celebrul Zenith 135. .................. .................. echipînd ceasuri cunoscute pe piață, ca Volna, Wostok sau Almaz.

Ceasul se află într-o condiție tehnică și estetică excelentă. Revizia a fost făcută recent. Piesa se vinde cu tot cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteți alege o frumoasă curea din piele autentică de struț, șarpe sau vițel (găsiți curele pentru ceas la secțiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiți la secțiunile „pernițe” și „cutii”.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 24 noiembrie 2013 Vizualizari: 810

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Inca nu exista comentarii.


Adauga comentariul tau:






Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Porsche
500 lei
Raketa
950 lei
Ausal
600 lei
Volna
750 lei